Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Όλοι μαζί μια γροθιά για το Ράλι Ακρόπολις

Ελλάδα 21:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλοι μαζί μια γροθιά για το Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Όλοι μαζί μια γροθιά για το Ράλι Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Η αρνητική εικόνα των προηγούμενων ετών για το Ράλι Ακρόπολις και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μείνει στο παρελθόν και πλέον όλοι μαζί κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον…

Advertisement
Advertisement

Το χώρο όπου θα φιλοξενηθεί φέτος η υπερειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις επέλεξαν οι άνθρωποι της διοργάνωσης για να παρουσιάσουν λεπτομέρειες και αριθμούς αλλά και να αποκαλύψουν ειδήσεις από μία ιστορία που χτίζεται τα τελευταία 70 χρόνια.

Τόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που το Ακρόπολις ξεκίνησε την πορεία του στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα και έμελε να γίνει ένα από τα κορυφαία ράλι στο πλανήτη.

Το διάστημα 7-10 Σεπτεμβρίου οι κορυφαίοι οδηγοί στον πλανήτη μαζί με τις ομάδες τους και τα πιο εξελιγμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα οργώσουν τα ελληνικά βουνά ενώ χιλιάδες θεατές θα δώσουν δυναμικό παρών για να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα στο χώμα.

Advertisement
Advertisement

Ήλιος, θάλασσα, χώμα και… Αθήνα

Η αρχή θα γίνει με την υπερειδική διαδρομή που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο και θα συνδυάσει ήλιο, θάλασσα και… Αθήνα. Μία υπερειδική που γεννά ερωτηματικά για το σημείο που θα διεξαχθεί αλλά και απορίες για τους θεατές που αναρωτιούνται και αναμένουν…

Με την ολοκλήρωση της υπερειδικης τα πληρώματα θα φύγουν για τη Λαμία καθώς την επόμενη ημέρα (8 Σεπτεμβρίου) ξεκινά το… πάρτι στα βουνά. Ένα πάρτι όπου Έλληνες και ξένοι θα δώσουν μάχες με το χρόνο, τη ζέστη και τις ακραίες συνθήκες που συνήθως δημιουργούνται στο Ράλι Ακρόπολις.

Advertisement

Τα παραπάνω αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ακούσαμε πράγματα για το Ράλι Ακρόπολις και μάλιστα από υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ούτε που θα τα φανταζόμασταν. Ένας αγώνας που μέχρι… πρότινος αντιμετωπιζόταν απαξιωτικά ξαφνικά αντιμετωπίζεται όπως θα έπρεπε και με ευλάβεια.

Προβολή, χρήμα και δουλειές

Advertisement

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η άρνηση που υπήρχε για έναν εθνικό αγώνα με παγκόσμια εμβέλεια μεταμορφώθηκε σε ένα προϊόν που διαφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό, που φέρνει προβολή, χρήματα και προσφέρει εργασία σε 2.000 σχεδόν ανθρώπους, τις ημέρες που διεξάγεται. Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που ακούστηκε από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη είναι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που άγγιξε τις 4.200 το 2022 σε μία περίοδο που όταν δεν διεξάγεται το Ακρόπολις είναι σχεδόν «νεκρή».

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Λευτέρης Αυγενάκης, που πλέον είναι ο επικεφαλής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έπαιξε το ρόλο του στο να επιστρέψει το Ακρόπολις εκεί που ανήκει και κατά γενική ομολογία ήταν ο Υπουργός που έπαιξε με τη φωτιά και κέρδισε.

Πλέον ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου καλείται να συνεχίσει και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το τεράστιο αθλητικό γεγονός που αγκαλιάζουν εκατομμύρια θεατές σε όλον τον κόσμο.

Advertisement

Όλοι μαζί για το Ακρόπολις

Αυτό που κρατάμε είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και εμπλεκόμενοι (Δήμοι, Περιφέρειες, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ κλπ.), δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Εθνικό μας αγώνα και αποδεικνύουν με πράξεις ότι έχουν αγκαλιάσει το Ράλι Ακρόπολις.

Οι αντιπαλότητες έχουν μείνει στο παρελθόν, το Ακρόπολις έχει ενώσει και το σίγουρο είναι πως στο μέλλον θα ζήσουμε αγωνιστικά ακόμα καλύτερες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που θα γίνει η υπερειδική του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις
Ποιο μοντέλο της Skoda επιβαρύνεται με φόρους 21.885 ευρώ;
H Google θα ρυθμίζει τα φανάρια στην Αττική (+video)