Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Raikkonen: Το 2012 πήγαμε καλά, για να δούμε το 2013…

Ελλάδα 17:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Raikkonen: Το 2012 πήγαμε καλά, για να δούμε το 2013…

ΑΓΩΝΕΣ

Raikkonen: Το 2012 πήγαμε καλά, για να δούμε το 2013…

ΑΓΩΝΕΣ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 στιγμές μετά την παρουσίαση της Lotus Ε21 με της οποίας τα χρώματα θα αγωνίζεται το 2013 για 2η συνεχή χρονιά αποκαλύπτει τις σκέψεις και τις ελπίδες του για τη φετινή σεζόν. Τη συνέντευξη δημοσιοποίησε το γραφείο Τύπου της Lotus. Ποιες είναι οι σκέψεις σου ενόψει της 2ης χρονιάς που θα αγωνίζεσαι με τα χρώματα της Lotus F1;

Advertisement
Advertisement

Νιώθω μια χαρά. Πέρυσι επέστρεψα στη F1 και μου πήγε καλά. Η φετινή χρονιά είναι η 2η με τη Lotus και συνολικά η 11η στη F1 για μένα οπότε ξέρω καλά τι με περιμένει. Είμαι βέβαιος πως θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά και θα έχουμε πολλά να ασχοληθούμε. Προσωπικά θα συνεχίσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Μένει να δούμε πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το μονοθέσιο μας έναντι των άλλων.

Αποτελεί πλεονέκτημα για σένα η συνεργασία με την ίδια ομάδα για 2η χρονιά;

Βοηθάει. Δεν είναι κάτι τρομερό που μπορεί να σου δώσει νίκες σε κάθε αγώνα. Είναι καλό όμως όταν βρίσκεσαι στην ίδια ομάδα και ξέρεις πως δουλεύουν και καταλαβαίνεις τι κάνουν. Πέρυσι πολύ γρήγορα βρήκαμε έναν κοινό τρόπο δουλειάς και δε βλέπω το λόγο να μην συνεχιστεί αυτό φέτος.

Advertisement
Advertisement

Μαθαίνεις ακόμη ως οδηγός;

Δε νομίζω ότι σταματάει ποτέ αυτό, απλά δεν υπάρχουν πια τόσα πολλά να μάθεις όσα όταν ήσουν πρωτάρης. Πέρυσι υπήρχαν για μένα νέες πίστες (Ινδία, Κορέα, Ώστιν) όπου έμαθα κάποια πράγματα τα οποία κατά την άποψή μου μαθαίνονται καλύτερα στην πίστα. Έχουμε νέο μονοθέσιο που χρειάζεται εξέλιξη. Υπάρχουν όπως πάντα αλλαγές κάποιες μικρές κάποιες μεγάλες. Γενικά είμαι εξοικειωμένος με το περιβάλλον και την αίσθηση του αγώνα στην πίστα.

Φέτος ολοκληρώνεται η συμφωνία σου με τη Lotus, σκέφτεσαι το 2014;

Advertisement

Δεν σκέφτομαι τίποτα πέρα απ’ τη φετινή χρονιά σήμερα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν συζητήσεις πριν το τέλος της χρονιάς. Το διασκέδασα πέρυσι επιστρέφοντας και δε βλέπω κανένα λόγο να μην το διασκεδάσω και φέτος. Το 2014 θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές που εντείνουν την ανυπομονησία.
[nggallery id=1644]
Περισσότερα εδώ