Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Μόντε Κάρλο: Η ημέρα του Loeb (+video)

Ελλάδα 6:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC-Ράλι Μόντε Κάρλο: Η ημέρα του Loeb (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC-Ράλι Μόντε Κάρλο: Η ημέρα του Loeb (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Sebastien Loeb οδηγεί τον αγώνα μετά από μία πολύ καλή ημέρα στο τιμόνι του M-Sport Ford Puma Rally1. Τον Γάλλο ακολουθούν τα δύο Toyota GR Yaris Rally1 με τους Sebastien Ogier και Elfyn Evans. Η νέα εποχή των Υβριδικών Rally Cars στο WRC ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο, με δύο από τους καλύτερους οδηγούς να μάχονται σε ένα δύσκολο τερέν

Advertisement
Advertisement

 

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Loeb κέρδισε τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές της ημέρας για να μετατρέψει την ήττα της πρώτης ημέρας του ράλι Μόντε Κάρλο σε νίκη επί του μεγάλου του αντιπάλου Sebastien Ogier. Ο Loeb ξεκίνησε την ημέρα με διαφορά 6,7” στην δεύτερη θέση για να τερματίσει πρώτος με διαφορά 9,9” σε σχέση με τον οκτώ φορές πρωταθλητή Ogier. Πίσω τους (22”) τερμάτισε (στη γενική κατάταξη) ο Elfyn Evans, που έχασε πολύ χρόνο στην τελευταία διαδρομή της ημέρας.

Στην «μάχη» των διαδρομών ο Ogier ξεκίνησε το απόγευμα 15,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Loeb, αλλά με μια αντεπίθεση στις δύο τελευταίες ειδικές  (κέρδισε την διαδρομή Νο8), μείωσε την διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Ο Loeb και η συνοδηγός Isabelle Galmiche μπορεί να πρόσθεσαν νίκες στο νέο M-Sport Ford Puma, αλλά ένα πρόβλημα στην μπαταρία του αυτοκινήτου τους κόστισε πολύτιμο χρόνο στην έβδομη διαδρομή, την οποία κέρδισε ο συναθλητής τους Gus Greensmith. Αυτή ήταν η πρώτη του νίκη σε ειδική στο WRC.

Ο Thierry Neuville ήταν ο καλύτερος οδηγός της Hyundai στην τέταρτη θέση, με διαφορά 47,8 δευτερολέπτων από τους πρώτους καθώς η κορεάτικη μάρκα, παλεύει με την αξιοπιστία του i20 N Rally1.

Advertisement

Στην «μάχη» με το χρονόμετρο ο Γάλλος παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στο απόλυτο όριο για να πετύχει τον «τέλειο χρόνο» και να φτιάξει την διαφορά των 2,9 δευτερολέπτων από τον Ogier που περιμένει τις επόμενες διαδρομές. «Αισθάνομαι πολύ καλά στο αυτοκίνητο, οπότε ξέρω πότε οδηγώ στο όριο. Ήταν μια τέλεια ημέρα» δήλωσε ο Loeb και πρόσθεσε: «Προς το παρόν όλα πάνε καλά, οπότε θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Οι τελευταίες διαδρομές της ημέρας έγιναν με πιο δυνατό κρύο και ο δρόμος γλιστρούσε περισσότερο. Παρά την πρόκληση, ο Ogier πίεσε, με αποτέλεσμα να κερδίσει μία διαδρομή.

Advertisement

«Σήμερα το πρωί οδήγησα στην ασφαλή πλευρά», είπε ο Ogier και πρόσθεσε: «Σήμερα το απόγευμα πίεσα, αλλά δεν μπορούμε να πάμε πολύ πιο γρήγορα μας λείπει η σταθερότητα με το αυτοκίνητο και η πρόσφυση». Αυτό φάνηκε σε πολλά video όταν ο Γάλλος χτυπούσε στις μπαριέρες.

Advertisement

Η Hyundai έκλεισε δυνατά τη μέρα με τους Neuville και Tanak στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Το Σάββατο η δράση εξελίσσεται δυτικά με σκηνικό την Alpes-de-Haute-Provence για άλλα 92,46 χιλιόμετρα αγώνα. Η ειδική Le Fugeret / Thorame-Haute (16,80 χλμ.) ξεκινά τη μέρα, πριν από ένα διπλό loop των διαδρομών Saint Jeannet / Malijai (17,04 χλμ.) και της απαιτητικής Saint-Geniez / Thoard (20,79 χλμ.).

Δεν υπάρχει service κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ επιτρέπεται από μία αλλαγή ελαστικών. Η Saint-Geniez / Thoard είναι μια πιο σύντομη έκδοση της κλασικής διαδρομής Sisteron νότια της Gap και εκεί θα μπορούσε να ανατραπεί η κατάταξη στις τρεις πρώτες θέσεις.

Η μυθική (για το Ράλι Μόντε Κάρλο) διαδρομή Col de Fontbelle (1304 μέτρα) ανοίγει μόνο για το «Μόντε» το χειμώνα  και συχνά είναι καλυμμένη με χιόνι και πάγο καθώς ο δρόμος δεν χρησιμοποιείται και δεν έχει καθαριστεί. Το τερέν είναι τόσο δύσκολο, που οι ομάδες πιστεύουν πως για περίπου 4 χιλιόμετρα τα αυτοκίνητα θα περνούν πολύ σιγά. Φυσικά ο μεγάλος γρίφος είναι η επιλογή ελαστικών. Τι θα είναι το καλύτερο; ή τι θα είναι το λιγότερο… χειρότερο;

Γενική Κατάταξη

1 Loeb/Galmiche (M-Sport Ford) 1.22:49″

2 Ogier/Veillas (Toyota) +9,9″

3 Evans/Martin (Toyota) +22,0″

4 Neuville/Wydaeghe (Hyundai) +47,8″

5 Tanak/Jar (Hyundai) +56,7″

6 Breen/Nagle (M-Sport Ford) +59,2″

7.Greensmith/Andersson (M-Sport Ford) +1:08,4″

8 Katsuta/Johnston (Toyota) +1:35,9″

9 K.Rovanpera/Halttunen (Toyota) +2:12,8″

10 O.Solberg/Elliott Edmondson (Hyundai) +2:22,9″

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Seb επί δύο στο shakedown (+video)
WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Ogier έχει το προβάδισμα (+video)
Ράλι Μόντε Κάρλο 2022: Εντυπωσιακό ατύχημα για τον A.Fourmaux (+video)