Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Pirelli: Σταματάει το 2024 από το WRC

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pirelli: Σταματάει το 2024 από το WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Pirelli: Σταματάει το 2024 από το WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Η ιταλική εταιρία δεν υπέβαλλε φάκελο για την προμήθεια ελαστικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ για την περίοδο από το 2025 έως και το 2027.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι το 2024 θα είναι η τελευταία χρονιά της Pirelli ως αποκλειστική προμηθεύτρια των ομάδων του WRC. Μία συνεργασία η οποία είχε ξεκινήσει το 2021.

Σύμφωνα με τον Μάριο Ίζολα της Pirelli η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε λόγω οικονομικών λόγων. «Οι άνθρωποι που είχαμε για το WRC θα εξακολουθήσουν να εργάζονται για εμάς. Είτε στο project της F1, είτε στο ERC ή σε άλλες κατηγορίες που δραστηριοποιούμαστε. Εντούτοις δεν είναι δυνατόν να είσαι παντού την ίδια στιγμή. Στην F1 χρειάζεται περισσότερος χρόνος ώστε το κοινό να ταυτίσει την εταιρία με το σπορ» δήλωσε ο Ιταλός.

Advertisement
Advertisement

Το συμπέρασμα είναι, λοιπόν, ότι η Pirelli θέλει να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα της F1. Αυτή είναι μία σημαντική απόφαση καθώς η Bridgestone έχει επίσης υποβάλλει φάκελο για την προμήθεια ελαστικών στην F1. Συνεπώς οι Ιταλοί δείχνουν ότι τα παίζουν όλα για όλα σε ότι αφορά την παραμονή τους στην F1.

Σε ότι αφορά την προμήθεια ελαστικών στο WRC από το 2025 ακούγονται ήδη τα ονόματα των Michelin, MRF και Hankook.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και πρόταση… γάμου στο Ακρόπολις! (+video)
Η Pirelli τρέμει τους Κινέζους ιδιοκτήτες της
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ο Ροβανπέρα κατακτά το Ακρόπολις! (+video)