Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 9X8: Το τετρακίνητο υβριδικό Hypercar ετοιμάζεται για το WEC

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 9X8: Το τετρακίνητο υβριδικό Hypercar ετοιμάζεται για το WEC

ΝΕΑ

Peugeot 9X8: Το τετρακίνητο υβριδικό Hypercar ετοιμάζεται για το WEC

ΝΕΑ

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την παρουσίαση που εισήγαγε δημόσια το concept πίσω από το Peugeot 9X8, και μόλις πέντε μήνες μετά την παρθενική δοκιμή του αυτοκινήτου στην πίστα, η TeamPeugeotTotalEnergies αποκάλυψε σήμερα τον συναρπαστικό νέο ανταγωνιστή αγώνων αντοχής στο Portimão, στη νότια Πορτογαλία.

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot 9X8 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA στη Monza τον Ιούλιο.

Το πρωτοποριακό τετρακίνητο, υβριδικό Hypercar είναι έτοιμο να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στον 4ο Γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA 2022 (FIAWEC) στη Μόντσα της Ιταλίας. Για την Peugeot, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας τo «ίχνος» των προκατόχων 905 και 908 που κατέκτησαν το LeMans, η τελευταία δημιουργία του Γάλλου κατασκευαστή – το Peugeot 9X8 – θα φέρει μια άνευ προηγουμένου σχεδιαστική φιλοσοφία στο θεσμό FIA WEC. Αυτό το πρωτοποριακό Hypercar, το οποίο τραβάει αμέσως τα βλέμματα λόγω της απουσίας πίσω πτερυγίου, συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της κατηγορίας LeMans Hypercar (LMH) της ACO και της FIA, η οποία είναι πιο προσιτή από την κορυφαία κατηγορία LMP1, αλλά εξίσου ανταγωνιστική.

Ως μια βιτρίνα για την τεχνολογική τεχνογνωσία της Peugeot στους τομείς του υβριδισμού και της ηλεκτροκίνησης – δύο βασικά στοιχεία της στρατηγικής της μάρκας όσον αφορά στην ενεργειακή μετάβαση – υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας για αριστεία τόσο όσον αφορά τις ανταγωνιστικές της προσπάθειες όσο και τους πελάτες της. Τα εντυπωσιακά σχέδια, το πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και η τεχνολογική υπεροχή είναι ουσιαστικά οι τρεις αξίες της Peugeot που καθοδήγησαν αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα που σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στους αγώνες αντοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στο LeMans 24 Hours.

Advertisement

Το Peugeot 9X8 είναι ένα τετρακίνητο αγωνιστικό πρωτότυπο με κινητήρα που αναπτύχθηκε υπό τον έλεγχο των ειδικών της Peugeot Sport. Οι πίσω τροχοί του κινούνται από έναν κινητήρα 2,6 λίτρων, bi-turbo 507 ίππων, V6 εσωτερικής καύσης (ICE), ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας υψηλών επιδόσεων 200 kW (270 ίππων) κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Η μπαταρία υψηλής τάσης, 900 volt του αυτοκινήτου αναπτύχθηκε από κοινού με την TotalEnergies/Saft και η Michelin παρέχει τα ελαστικά. Το Peugeot 9X8 διαθέτει sport μορφή και έχει μήκος 4.995 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα και ύψος 1.145 μέτρα. Ζυγίζει μόλις 1.030 κιλά και το ρεζερβουάρ του χωράει έως και 90 λίτρα 100% ανανεώσιμων καυσίμων Excellium Racing 100 της Total Energies.

Advertisement

Το 9X8 έχει διανύσει περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια δοκιμών 25 ημερών. Παράλληλα, η πιστοποίηση του αυτοκινήτου χορηγήθηκε σε συνδυασμό με τη FIA, ενώ η ομάδα με επικεφαλής τον διευθυντή του Peugeot Sport Powertrain François Coudrain εστίασε στην ανάπτυξη του συστήματος μετάδοσης κίνησης στον πάγκο δοκιμών, στον προσομοιωτή και στην πίστα. Η ολοκλήρωση αυτών των ζωτικής σημασίας φάσεων, που ήταν όλες βασικές ως προς την ενίσχυση της αξιοπιστίας και των επιδόσεων του Hypercar, οδήγησε στην καθυστέρηση του αγωνιστικού του ντεμπούτου μέχρι μετά το LeMans 24 Hours του 2022.

Έτσι το Peugeot 9X8 θα συμμετάσχει λοιπόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA για τις 6 Ώρες της Μόντσα (10 Ιουλίου), όπου θα παραταχθεί για πρώτη φορά δίπλα στους αντιπάλους του.

Advertisement

Έξι οδηγοί για τα δύο Peugeot 9X8

Έξι οδηγοί έχουν οριστεί για να σχηματίσουν τα δύο πληρώματα για τον 6ωρο αγώνα στην Monza στις 10 Ιουλίου. Είναι οι: Paul Di Resta (GBR), Loic Duval (FRA), Mikkel Jensen (DNK), Gustavo Menezes (ΗΠΑ/BRA), James Rossiter (GBR) και Jean-Eric Vergne (FRA). Η ακριβής σύνθεση κάθε τριάδας θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες εβδομάδες μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δοκιμών του αυτοκινήτου πριν από το αγωνιστικό ντεμπούτο του. Τα δύο Peugeot 9X8 θα διαγωνιστούν επίσης τόσο στις 6 Ώρες του Φούτζι της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο όσο και στις 8 Ώρες του Μπαχρέιν του Νοεμβρίου.

«Η συμμετοχή της Peugeot στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ευρηματικότητας και του μακροχρόνιου πάθους της μάρκας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Θα παίξει επίσης ρόλο στην ουσιαστική μεταφορά τεχνολογίας από την πίστα αγώνων στα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο, ιδιαίτερα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης» δήλωσε η Linda Jackson (CEO της Peugeot).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Peugeot Sport συνεργάζεται με την Gapgemini για το υβριδικό hypercar της
Peugeot 9×8: Το πιο όμορφο hypercar της Χρονιάς (+video)
H πολιτική έκδοση του Peugeot 9X8 θα ήταν κάπως έτσι (+video)