Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

O Άλεξ Φοντάνα μιλάει στο NewsAuto για τον Bianchi

Ελλάδα 21:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Άλεξ Φοντάνα μιλάει στο NewsAuto για τον Bianchi

MIRROR

O Άλεξ Φοντάνα μιλάει στο NewsAuto για τον Bianchi

MIRROR

Το κλίμα το τριήμερο διεξαγωγής του ουγγρικού Grand Prix ήταν αναπόφευκτα φορτισμένο αφού ήταν το πρώτο μετά το θάνατο του Jules Bianchi.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Όμως το πένθος δεν περιορίστηκε στη Formula 1 – κινήσεις στη μνήμη του άτυχου Γάλλου έγιναν κι από τους οδηγούς των υποστηρικτικών θεσμών. Ένας από αυτούς ήταν και ο Άλεξ Φοντάνα, που τρέχει στο πρωτάθλημα GP3 Series με την ελβετική και την ελληνική σημαία στο μονοθέσιο και το κράνος του.

Όμως ειδικά για το τριήμερο δράσης, εκεί είχε και τα αρχικά του Bianchi, στο λογότυπο #JB17. Ο 22χρονος που κατάγεται από τη Ρόδο στην οποία και πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες τις καλοκαιρινές του διακοπές, μίλησε αποκλειστικά στο NewsAuto για την κίνηση αυτή.

Advertisement
Advertisement

Δεν ήμασταν φίλοι αλλά ως οδηγοί, γνωριζόμασταν και τον σεβόμουν σαν οδηγό. Θυμάμαι σαν χθες να τον βλέπω να μάχεται για τη νίκη στο GP2 ή όταν στη Βαρκελώνη είχε συγκρουστεί με τον Robin Frijns διεκδικώντας τον τίτλο στο World Series by Renault. Και φυσικά, όταν τερμάτισε εντός βαθμολογούμενων θέσεων με τη Marussia στο Μόντε Κάρλο. Ναι, είχε και τύχη αλλά χρειάστηκε και ταλέντο για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Προσπάθησα να φανταστώ τον εαυτό μου στη θέση των οδηγών που βρέθηκαν στην κηδεία του, τον συναδέλφων και φίλων του και ένιωσα αμέσως πόνο στο στήθος. Φαντάζομαι πως αυτός των φίλων του, των μελών της ομάδας του και φυσικά της οικογένειάς του, δεν αντέχεται. Όλοι γνωρίζουμε πως αυτό το σπορ είναι επικίνδυνο. Μπορεί να το είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια, λόγω των σημαντικών βελτιώσεων στον τομέα της ασφάλειας. Όμως κι ο Jules μαχόταν στις πίστες όπως και εμείς. Είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε. Είχα τα αρχικά του στο μονοθέσιο και το κράνος μου διότι έχασε τη ζωή του κάνοντας αυτό που αγαπούσε. Ήθελα να τον έχω μαζί μου κατά τη διάρκεια του αγώνα“, μας είπε ο Φοντάνα.