Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

NASCAR: Καραμπόλα στον τελευταίο γύρο! (+video)

Ελλάδα 10:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

NASCAR: Καραμπόλα στον τελευταίο γύρο! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

NASCAR: Καραμπόλα στον τελευταίο γύρο! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του αγώνα των NASCAR στην πίστα της Talladega. Ο Μπούμπα Ουάλας έχασε μία χρυσή ευκαιρία για τη νίκη έπειτα από καραμπόλα που προκάλεσε ο ίδιος.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ουάλας είχε κυριαρχήσει στον αγώνα. Ωστόσο κατά την επανεκκίνηση του τελευταίου γύρου της δεύτερης παράτασης πλήρωσε την υπερβολική του επιθετικότητα.

Όντας μπροστά ο οδηγός της Toyota προσπάθησε να αμυνθεί από τον δεύτερο σε εκείνο το σημείο  Ράιαν Μπλέινι. Παρά τις δύο πρώτες αλλαγές κατεύθυνσης του Ουάλας, ο Μπλέινι εξακολουθούσε να απειλεί για την πρωτοπορία. Έτσι, ο Ουάλας έκανε και τρίτη απόπειρα η οποία ήταν και… φαρμακερή. Τα δύο αγωνιστικά ακούμπησαν και πυροδότησαν μία καραμπόλα πολλών αυτοκινήτων που ακολουθούσαν.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας μπήκε αμέσως σε καθεστώς ασφαλείας μέχρι και την καρό σημαία. Μέσα από όλον αυτόν τον χαμό ο Κάιλ Μπους κατάφερε να πάρει μία αναπάντεχη νίκη. «Είδα τον Ουάλας να γυρίζει και σκέφτηκα ότι απλώς πρέπει να τον αποφύγω» δήλωσε ο νικητής του αγώνα.

Ο Ουάλας σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό. «Έκλεισα τον Μπλέινι πολύ αργά, δεν φταίει εκείνος. Είχαμε εξαιρετική ημέρα αλλά χάλια αποτέλεσμα» σημείωσε. Ο Μπλέινι που κατάφερε να τερματίσει δεύτερος τελικά δήλωσε: «Φυσικά και ο πρωτοπόρος οφείλει να αμυνθεί. Αλλά πρέπει να αφήνει και λίγο χώρο ταυτόχρονα».

Advertisement

Την πρώτη θέση στη βαθμολογία διατηρεί ο Κρίστοφερ Μπελ με δεύτερο τον Ρος Τσαστέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
NASCAR: Επεισοδιακή η επιστροφή του Kimi (+video)
Porsche GT3 Cup 991 είχε έξοδο σε θέσεις των θεατών (+video)
Formula e: Ο Κάσιντι νικητής στον 2o αγώνα του Βερολίνου (+video)

Advertisement