Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Τσεχίας: Νίκη-έκπληξη για KTM και Binder (vids)

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Τσεχίας: Νίκη-έκπληξη για KTM και Binder (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Τσεχίας: Νίκη-έκπληξη για KTM και Binder (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα συναρπαστικό και ανατρεπτικό σε εξέλιξη αγώνα επεφύλασσε η πίστα του Μπρνο, στο πλαίσιο του MotoGP Τσεχίας, που αποτέλεσε και τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Η KTM κατέκτησε την παρθενική της νίκη στο θεσμό, διά χειρός του εντυπωσιακού rookie Brad Binder! Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι του αγώνα, ξεκινώντας με όσα είχαν προηγηθεί αφού και το Σάββατο είχαμε δει… αναπάντεχες εξελίξεις.

Στην pole position βρισκόταν ο Johann Zarco της Avintia, που τρέχει με την περυσινή μοτοσυκλέτα της Ducati. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας αγωνιστικής κατηγορίας των δύο τροχών, είχαμε Γάλλους αναβάτες να κάνουν το 1-2, αφού τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Zarco έχασε έδαφος ενώ τα ηνία πήρε ο τρίτος της… παρέας στην πρώτη σειρά του grid, o Franco Morbidelli, teammate του Quartararo στη Yamaha Petronas SRT.

Advertisement
Advertisement

Ο Ιταλός έφυγε μπροστά αλλά πίσω του βρέθηκε ο Aleix Espargaro της Aprilia Racing Team Gresini, που έκανε εξαιρετική εκκίνηση. Παρότι ο Quartararo τον πέρασε, ο Morbidelli είχε πλέον ξεφύγει.

Advertisement

Άλλωστε ο νικητής των δύο πρώτων αγώνων της σεζόν, έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με τους διώκτες του και ειδικά τον Binder που είχε περάσει τον teammate του στην εργοστασιακή ομάδα της KTM, Pol Espargaro, και πλησίαζε επικίνδυνα.

Στον ένατο γύρο ο ταλαντούχος Νότιο-Αφρικανός πέρασε τον Γάλλο, που αδυνατώντας να βρει ρυθμό, έμπλεξε στη μάχη που συμμετείχαν ακόμα οι Espargaro και Zarco. Μία τριπλή μονομαχία που είχε ως αποτέλεσμα την επαφή των δύο τελευταίων και την πτώση του Ισπανού.

Advertisement

Δέκα γύρους πριν το τέλος ο Binder έπιασε τον Morbidelli και τον πέρασε με σχετική ευκολία, στη στροφή 10 της τσέχικης πίστας. Άμεσα άνοιξε διαφορά και το πέσιμο της καρό σημαίας τον βρήκε με προβάδισμα 5 δευτερολέπτων! Μία νίκη που ήρθε στον μόλις τρίτο αγώνα του αναβάτη της KTM στο MotoGP και φυσικά, την πανηγύρισε αναλόγως.

Στη μάχη για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου, ο Quartararo έχανε συνεχώς έδαφος αλλά ο Zarco χρειάστηκε να παλεύει με την εργοστασιακή Suzuki του Alex Rins. Κρατήθηκε όμως μπροστά και βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια στο βάθρο!

Πέμπτος τερμάτισε ο Valentino Rossi με την εργοστασιακή Yamaha, μπροστά από τον Miguel Oliveira της KTM Tech 3, ενώ ο Quartararo μετά βίας κρατήθηκε μπροστά από την LCR Honda του Takaaki Nakagami.

Ο Jack Miller ττηςPramac Racing και ο Aleix Espargaro συμπλήρωσαν τη δεκάδα, μπροστά από τις δύο εργοστασιακές Ducati των Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci. Μόλις δέκατος-τέταρτος ήταν ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha ενώ οι εργοστασιακές Honda περιορίστηκαν στις θέσεις 15 και 18.

Η κατάταξη:

Στη βαθμολογία ο Quartararo παραμένει στην κορυφή, με προβάδισμα 17 πόντων έναντι του Vinales και 28 έναντι των Morbidelli και Dovizioso.

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Μ. Βρετανίας

H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)

Ralf Schumacher: Ο Leclerc «σκότωσε» τον Vettel