Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Τσεχίας: Αναπάντεχη pole για Zarco (video)

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Τσεχίας: Αναπάντεχη pole για Zarco (video)

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Τσεχίας: Αναπάντεχη pole για Zarco (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Την πρώτη του pole position εδώ και δύο χρόνια, πανηγύρισε στην πίστα του Μπρνο και το MotoGP Τσεχίας ο Johann Zarco.

Advertisement
Advertisement

Ένα αποτέλεσμα έκπληξη καθώς η Avintia Ducati είναι μία ιδιωτική ομάδα, περιορισμένων πόρων, που χρησιμοποιεί την περυσινή μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρείας. Κι όμως, ο Zarco κατάφερε να επαναλάβει τον περυσινό του θρίαμβο στις κατατακτήριες (τότε ως αναβάτης της KTM), αν και τότε η pole είχε έρθει υπό βροχή.

Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας αγωνιστικής κατηγορίας των δύο τροχών, έχουμε Γάλλους αναβάτες να κάνουν το 1-2, αφού τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo.

Advertisement
Advertisement

Ο αναβάτης της Yamaha Petronas SRT, προσπάθησε στο φινάλε να κλέψει την πρωτιά και να κατακτήσει την πέμπτη συνεχόμενη pole, είχε όμως πτώση. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο teammate του, Franco Morbidelli.

Αμφότεροι ωφελήθηκαν από το γεγονός πως ο καλύτερος χρόνος του Pol Espargaro της KTM ακυρώθηκε, γιατί αγνόησε κίτρινες σημαίες. Έτσι ο Ισπανός έπεσε έκτος και θα εκκινήσει δίπλα στον αδερφό του, Aleix, που ήταν τέταρτος για την εργοστασιακή Aprilia και τον Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha.

Advertisement

O Valentino Rossi με την άλλη εργοστασιακή Yamaha ήταν μόλις δέκατος, ενώ ο Andrea Dovizioso, στις χειρότερες κατατακτήριες στα 18 χρόνια καριέρας του, έμεινε 18ος, μπροστά μόνο από τις δύο εργοστασιακές Honda του Stefan Bradl που αντικαθιστά τον τραυματία Marc Marquez και τον Alex Marquez.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Μ. Βρετανίας

H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)

Ralf Schumacher: Ο Leclerc «σκότωσε» τον Vettel