Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Στυρίας: Συγκλονιστική και αναπάντεχη νίκη για Oliveira (vids)

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Στυρίας: Συγκλονιστική και αναπάντεχη νίκη για Oliveira (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Στυρίας: Συγκλονιστική και αναπάντεχη νίκη για Oliveira (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα ακόμα θρίλερ επεφύλασσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP, με τον Miguel Oliveira να κατακτά τη νίκη για την ιδιωτική ομάδα της Tech 3 KTM!

Advertisement
Advertisement

Ήταν ένας ακόμα συναρπαστικός αγώνας στο Red Bull Ring, βαφτισμένος αυτή τη φορά ως MotoGP Στυρίας. Είχε όμως εξέλιξη… καρμπόν, με διακοπή της δράσης λόγω ατυχήματος και φινάλε για γερά νεύρα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην pole position ήταν μία εργοστασιακή KTM, αυτή του Pol Espargaro. Ο Ισπανός έκανε καλή εκκίνηση και διατήρησε αρχικά τα ηνία, όταν ένα λάθος στα μισά του γύρου τον έριξε τέταρτο, επιτρέποντας στο συμπατριώτη του, Joan Mir, να πάρει την πρωτοπορία με την εργοστασιακή Suzuki.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Jack Miller να περάσει στην κορυφή, με την Pramac Ducati, τον Mir πίσω του και την LCR Honda του Takaaki Nakagami να ακολουθεί. Εν τω μεταξύ ο Oliveira ήταν σε αυτό το σημείο όγδοος, ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Fabio Quartararo είχε πέσει ενδέκατος.

Advertisement
Advertisement

Ο Mir επιτέθηκε ξανά και πέρασε τον Miller, που με τη σειρά του αμυνόταν στις επιθέσεις του Nakagami, την ώρα που στις πιο πίσω θέσεις είχαμε συνεχείς ανακατατάξεις.  Όμως η στιγμή που τα άλλαξε όλα, ήρθε στη στροφή 1, με πρωταγωνιστή τον Maverick Vinales.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha προδόθηκε από τα φρένα της M1, την οποία και εγκατέλειψε εγκαίρως, προτού αυτή καταλήξει με 210 χιλιόμετρα/ώρα στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά και αρπάξει φωτιά.

Advertisement

Ο αγώνας διακόπηκε και με την επανεκκίνηση, υπήρχαν άλλοι 12 γύροι δράσης. Ο Mir εκκίνησε καλά αλλά δεν κρατήθηκε πολύ μπροστά από τον Miller, την ώρα που ο Espargaro και ο Oliveira είχαν σκαρφαλώσει στις θέσεις 3 και 4.

Ο Espargaro δεν έχασε χρόνο, πέρασε τον Mir και ξεκίνησε μία συγκλονιστική κόντρα με τον Miller. Οι δυο τους άλλαξαν θέσεις, με τον αναβάτη της KTM να μπαίνει στον τελευταίο γύρο πρώτος. Εν τω μεταξύ ο Oliveira είχε ανέβει τρίτος και τους ακολουθούσε από κοντά.

Κι ενώ οι Espargaro-Miller μάχονταν στο όριο, η κοκορομαχία τους κορυφώθηκε στην τελευταία στροφή της αυστριακής πίστας, αμφότεροι άνοιξαν τροχιά και ο Oliveira δέχθηκε με χαρά το αναπάντεχο δώρο κατακτώντας την παρθενική νίκη της καριέρας του!

Ένα συγκλονιστικό φινάλε στον αγώνα #900 για το MotoGP! Espargaro-Miller συμπλήρωσαν το βάθρο, με τέταρτο τον Mir και πέμπτο τον Andrea Dovizioso. Μάλιστα ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati ήταν μεγάλος κερδισμένος, αφού με τον Quartararo να μένει δέκατος-τρίτος, μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους μόλις 3 βαθμούς!

Αναλυτικά η κατάταξη του MotoGP Στυρίας:

Διαβάστε επίσης:
DTM: Σε βρεγμένη σκακιέρα (video)

Τα highlights του τελευταίου αγώνα της Formula E

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας