Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Στυρίας: Παρθενική pole για KTM και P. Espargaro

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Στυρίας: Παρθενική pole για KTM και P. Espargaro

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Στυρίας: Παρθενική pole για KTM και P. Espargaro

ΑΓΩΝΕΣ

Την πρώτη pole position της καριέρας του στο MotoGP πανηγύρισε ο Pol Espargaro, στο πλαίσιο του αγώνα της Στυρίας που αποτελεί τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, ο Ισπανός (που το 2021 θα τρέχει με τα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Honda) πέτυχε και την παρθενική pole της εργοστασιακής ομάδας της KTM, στο πλαίσιο του αγώνα #900 για την κορυφαία αγωνιστική κατηγορία στον κόσμο των δύο τροχών! Και μάλιστα, εντός έδρας!

Όμως δεν ήταν εύκολη υπόθεση η pole αφού τους πρώτους τέσσερις χώριζε λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου και οι αλλαγές στην κορυφή κατά τη διάρκεια του Q2 ήταν πολλές.

Δίπλα στον Espargaro θα είναι ο Takaaki Nakagami της LCR Honda (πρώτη φορά στην πρώτη σειρά του grid) ενώ κανονικά εκεί θα είχαμε και τον Johann Zarco που έκανε την έκπληξη για την Esponsorama Racing Ducati.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο Γάλλος κουβαλά ποινή από το τρομακτικό ατύχημα της προηγούμενης Κυριακής και έτσι θα εκκινήσει από το pit lane του Red Bull Ring. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως μόλις την Τετάρτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ δεν έτρεξε καν στο FP4. Πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση.

Η ποινή του Zarco έφερε στην πρώτη σειρά την εργοστασιακή Suzuki του Joan Mir ενώ πίσω του είναι η Pramac Ducati του Jack Miller που όμως πονούσε στον ώμο μετά από πτώση στο FP3, η εργοστασιακή Yamaha του Maverick Vinales και η δεύτερη εργοστασιακή Suzuki με τον Alex Rins.

O νικητής του MotoGP Αυστρίας, Andrea Dovizioso, εκκινεί ένατος με την εργοστασιακή Ducati ενώ ο Valentino Rossi θα παρατάξει τη Yamaha του στη δέκατη-τέταρτη θέση, λόγω πτώσης που είχε στο Q1.

Advertisement

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

Advertisement


Διαβάστε επίσης:

Alonso: Θα είναι δύσκολα στο Indy500

DTM: Σε βρεγμένη σκακιέρα (video)

To τελευταίο μέρος του «Making of» του Climbkhana 2 (video)

Advertisement