Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Silverstone: Pole position με ρεκόρ για τον Johann Zarco

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Silverstone: Pole position με ρεκόρ για τον Johann Zarco

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Silverstone: Pole position με ρεκόρ για τον Johann Zarco

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Johann Zarco θα ξεκινήσει το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας από την πρώτη θέση με την Pramac Ducati.

Advertisement
Advertisement

Το αγωνιστικό τριήμερο στο Silverstone ξεκίνησε με ενθουσιασμό, αλλά και πολλά δράματα, ιδιαίτερα στη διάρκεια του Σαββάτου. Οι κατατακτήριες δοκιμές ήταν άκρως εντυπωσιακές με τουλάχιστον έξι αναβάτες να παλεύουν στα ίσια για την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής. Εκείνος, παρόλα αυτά, που επικράτησε ανάμεσα στους ταχύτερους ήταν ο Johann Zarco με την Ducati της Pramac Racing.

Ο Γάλλος αναβάτης είχε δείξει την ταχύτητά του από την Παρασκευή κιόλας, ωστόσο λίγοι περίμεναν ότι θα διαλύσει το ρεκόρ πίστας και θα πάρει τελικά την pole position. Στην τελευταία προσπάθεια όλα πήγαν καλά για τον Zarco και με το 1’:57’’.767 κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Πολύ δυνατή ήταν και η προσπάθεια του Maverick Vinales με την εργοστασιακή Aprilia. Ο Ισπανός συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κράτησε τη σημαία της Aprilia ψηλά κατακτώντας τη δεύτερη θέση του grid για τον αγώνα της Κυριακής.

Την πρώτη σειρά του grid συμπλήρωσε ο Jack Miller με την εργοστασιακή Ducati έχοντας εξαιρετικό ρυθμό όλο το διήμερο. Ο Fabio Quartararo, πρωτοπόρος της βαθμολογίας, παρά το γεγονός ότι είχε πολύ δυνατό ρυθμό σε όλες τις δοκιμές, δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη σειρά και περιορίστηκε στην 4η θέση.

Advertisement

Ο Γάλλος της Yamaha είναι ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη την Κυριακή, ωστόσο δεν θα έχει εύκολο έργο τόσο για την ποινή Μεγάλου Γύρου που πρέπει να εκτίσει στη διάρκεια του αγώνα, όσο και για το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός.

Advertisement

Ίσως η πιο σημαντική στιγμή του Σαββάτου στο Silverstone ήταν η μεγάλη πτώση του Aleix Espargaro στην 4η περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο Ισπανός της Aprilia και βασικός διεκδικητής του τίτλου, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του με αποτέλεσμα να πέσει άσχημα στην άσφαλτο και να τραυματιστεί στο πόδι.

Advertisement

Μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο όπου ευτυχώς αποδείχτηκε ότι δεν είχε κάποιο σοβαρό τραύμα, ωστόσο οι πόνοι ήταν έντονοι. Ο Espargaro, παρόλα αυτά, με τη βοήθεια παυσίπονων, ανέβηκε και πάλι στη σέλα της μοτοσυκλέτας του στις κατατακτήριες και μάλιστα κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την 6η θέση.

Μαζί με τον Aleix Espargaro στη δεύτερη σειρά του grid θα βρίσκεται ο Pecco Bagnaia, ενώ στη δεκάδα μπήκαν επίσης οι Marco Bezzecchi, Enea Bastianini, Jorge Martin και Luca Marini. Ταχύτερη Honda ήταν του Alex Marquez μόλις στην 17η θέση, ταχύτερη Suzuki ήταν του Alex Rins στην 11η θέση, ενώ ταχύτερη KTM ήταν του Miguel Oliveira στην 13η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP Le Mans: Νέο ρεκόρ πίστας από τον Pecco Bagnaia
Μπορεί η Porsche 918 Spyder να κερδίσει μια KTM MotoGP; (+video)
MotoGP: Νίκη του Bastianini στο Le Mans