Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Moto GP- Le Mans: 2η σερί νίκη για τον Jack Miller

Ελλάδα 6:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Moto GP- Le Mans: 2η σερί νίκη για τον Jack Miller

NEWSMOTO

Moto GP- Le Mans: 2η σερί νίκη για τον Jack Miller

NEWSMOTO

Γεμάτος ανατροπές και με την βροχή να παίζει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα έγινε ο 5ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος MOTOGP σήμερα στο Lemans.

Advertisement
Advertisement

Με την εκκίνηση του αγώνα, ο Jack Miller (Ducati) πετάχτηκε μπροστά και έμεινε επικεφαλής για λίγους  γύρους με τους Vinales (Yamaha) και Quartararo (Yamaha) να τον ακολουθούν.

Ο Vinales (Yamaha) προσπέρασε τον Miller(Ducati)  στην πέμπτη στροφή, αλλά ένα γύρο μετά, ο Quartararo έδειξε πως είχε την ταχύτητα που χρειαζόταν, προσπέρασε και τους δύο και βρέθηκε μπροστά στον αγώνα. Μόλις στον 4ο γύρο η βροχή κάνει την εμφάνιση της και ξεκινάει η είσοδος αγωνιζομένων στα pits για αλλαγή μοτοσυκλέτας (βρόχινα ελαστικά) η οποία αλλαγή έφερε και τα πάνω κάτω στην κατάταξη! 

Αυτός που βγήκε πρώτος  ήταν ο Marc Marquez (Honda) κάνοντας μια υποδειγματική εναλλαγή μοτοσυκλέτας.

Advertisement
Advertisement

O Marc Marquez (Honda) κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα για λίγους γύρους χτίζοντας μάλιστα διαφορά από τον Fabio Quartararo (Yamaha) μέχρι που έχασε την πρόσφυση στον πίσω τροχό στην τελευταία στροφή και έπεσε. Ξαναμπήκε στον αγώνα στην 18η θέση και ενώ ανέβηκε αρκετές θέσεις, είχε δεύτερη πτώση 10 γύρους πριν το τέλος εγκαταλείποντας τον αγώνα οριστικά.

Η αδυναμία και η φοβία του Fabio Quartararo (Yamaha) στην βρεγμένη πίστα φάνηκε πολύ γρήγορα, γεγονός που οδήγησε τον Jack Miller (Ducati)  να περάσει μπροστά και να καταφέρει να κρατηθεί μέχρι και την πτώση της καρό σημαίαςΑυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Αυστραλό της Ducati ο οποίος πλέον βρίσκεται στη 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο Fabio Quartararo (Yamaha) λόγω αδυναμίας μπροστινού ελαστικού αρκέστηκε σε μια τρίτη θέση, ενώ ο συμπατριώτης του Johann Zarco (Ducati) οδήγησε επιθετικά παρα τις βρόχινες συνθήκες καταφέρνοντας να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τέταρτος  βρέθηκε ο Francesco Bagnaia (Ducati) μπροστά από τον περσινό νικητή του Le Mans  Danilo Petrucci (KTM).

Advertisement

 11oς βρέθηκε ο Valentino RossiΣτους πεσόντες του αγώνα συμπεριλήφθηκαν και οι Morbidelli, Pol Espargaro, Alex Rins και Joan Mir.

Επόμενος αγώνας είναι στο τέλος Μαΐου στην πίστα Mugello της Ιταλίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP 2021 Le Mans: Πρόγραμμα Αγώνων
Ανανεωμένο Honda Vision 110 (+τιμή)
Triumph Trident 660: Διασκέδαση επί τρία