Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας: Pole για Fabio Quartararo στη Χερέθ (video)

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ισπανίας: Pole για Fabio Quartararo στη Χερέθ (video)

NEWSMOTO

MotoGP Ισπανίας: Pole για Fabio Quartararo στη Χερέθ (video)

NEWSMOTO

Συναρπαστικό ήταν το πρώτο δείγμα επίσημης δράσης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP, με τον Fabio Quartararo να είναι αυτός που πανηγύρισε την pole position στην πίστα της Χερέθ ντε λα Φροντέρα.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας αυτής της εβδομάδας στο συγκεκριμένο σιρκουί τιτλοφορείται MotoGP Ισπανίας αλλά ήταν ένας Γάλλος αυτός που πρώτευσε. Μάλιστα ο αναβάτης της SRT Petronas Yamaha, που είχε σπάσει το ρεκόρ πίστας στο FP3, το έσπασε ξανά στην καλύτερη επίδοσή του στις κατατακτήριες.

Ο 21χρονος έδειξε από νωρίς το δρόμο και απάντησε άμεσα όταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez τον εκτόπισε από την κορυφή. Κι αυτό έγινε δύο φορές, με τη δεύτερη να είναι και καθοριστική, καθώς το 1.36.705 του εξασφάλισε τη δεύτερη συνεχόμενη pole στη Χερέθ και έβδομη συνολικά στην καριέρα του στην κορυφαία κατηγορία των δύο τροχών.

Πίσω του πλασαρίστηκε ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha και ο Marquez με την εργοστασιακή Honda, αμφότεροι ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τον poleman, τριπλέτα που θα κοσμεί αύριο την πρώτη σειρά του grid.

Advertisement

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα είναι οι Pramac Ducati του Ιταλού Francesco Bagnaia και του Αυστραλού Jack Miller, καθώς και ο Cal Crutchlow με την LCR Honda.

Η στροφή 11 «παγίδεψε» δύο αναβάτες, τον Miller που έτσι δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του και τον Alex Rins που έπεσε άσχημα και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Ο αναβάτης της Suzuki έβγαλε τον ώμο του και δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα.

Μόλις όγδοος θα εκκινήσει ο Andrea Dovizioso που είχε πτώση με την εργοστασιακή Ducati στη στροφή δύο και ενδέκατος ο Valentino Rossi.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

motogp2020-rd1-spain-qual-times-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Στυρίας

MotoGP: Στη Honda o Pol Espargaro

Ανακοίνωσε καλεντάρι 13 αγώνων το MotoGP