Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Γαλλίας: Αδιάβροχος Petrucci (vids)

Ελλάδα 8:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Γαλλίας: Αδιάβροχος Petrucci (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Γαλλίας: Αδιάβροχος Petrucci (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

O Danilo Petrucci ήταν ο νικητής του συναρπαστικού MotoGP Γαλλίας που έγινε στο σιρκουί Bugatti Le Mans και αποτέλεσε τον ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στην καριέρα του εργοστασιακού αναβάτη της Ducati στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία των δύο τροχών, ενώ έγινε ο έβδομος διαφορετικός νικητής σε εννέα αγώνες φέτος!

Ο Ιταλός που στο τέλος της σεζόν αλλάζει στρατόπεδο καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Red Bull KTM Tech3, βρισκόταν στην πρώτη σειρά του grid, δίπλα στη Pramac Ducati του Jack Miller που θα τον αντικαταστήσει στην εργοστασιακή ομάδα της ιταλικής εταιρείας και τον pole man Fabio Quartararo με τη Yamaha Petronas SRT.

Η δυνατή βροχή που άρχισε λίγο πριν την εκκίνηση, άλλαξε τα δεδομένα. Είχαμε καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα που ήταν ο πρώτος υπό αυτές τις συνθήκες από το 2018 στη Βαλένθια! Ο Petrucci βγήκε κερδισμένος από τον χαοτικό πρώτο γύρο, με τον teammate του Andrea Dovizioso να τον ακολουθεί αφού πέρασε κι αυτός τον Miller.

Advertisement

Ο Valentino Rossi είχε πτώση για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, με τον teammate του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, Maverick Vinales και τον Joan Mir της Suzuki να χάνουν έδαφος καθώς ακολούθησαν πορεία αποφυγής σύγκρουσης.

Οι τρεις Ducati άρχισαν να ανοίγουν διαφορά, με τη Suzuki του Alex Rins να οδηγεί το τρενάκι από τη θέση 4 και πίσω, παρότι ο ταλαντούχος Ισπανός αναβάτης είχε εκκινήσει μόλις δέκατος-έκτος.

Advertisement

Ενώ ο Rins βρήκε ρυθμό, κόλλησε πίσω από τον Miller και μάλιστα άλλαξαν δύο φορές θέσεις, το ίδιο συνέβη στην κορυφή και με τις Ducati. Μάλιστα οι Petrucci-Dovizioso είχαν επαφή, με αποτέλεσμα ο Rins που είχε ήδη περάσει τον Miller, να περάσει και τον Dovi.

Όμως ο εργοστασιακός αναβάτης της Suzuki είχε πτώση στη στροφή 3, την ώρα που ο Miller προδόθηκε από τη μοτοσυκλέτα του. Έτσι οι Petrucci-Dovizioso βρέθηκαν ξανά στο 1-2, την ώρα που πλέον τρίτος ήταν πλέον ο Alex Marquez με την εργοστασιακή Honda.

Ο Dovizioso πίεσε πολύ για να φτάσει τον Petrucci, όμως η πτώση στην απόδοση του πίσω ελαστικού του, έκοψε τη φόρα του. Έτσι ο Petrucci ξέφυγε και έφτασε σε αυτή τη σπουδαία νίκη.

MotoGP-2020-Rd9-France-petrucci-b1000x600

Πίσω του, ο Dovizioso δεν είχε πλέον απάντηση στις επιθέσεις των αντιπάλων του, έτσι ο Marquez ανέβηκε δεύτερος στην παρθενική του εμφάνιση στο MotoGP σε αγώνα με βρεγμένο οδόστρωμα και παρότι είχε εκκινήσει από τη δέκατη-όγδοη θέση! Το βάθρο συμπλήρωσε ο Pol Espargaro με την εργοστασιακή KTM.

Πίσω από τον Dovizioso πλασαρίστηκαν ο τοπικός ήρωας, Johann Zarco με την Avintia Ducati, ο Miguel Oliveira με την KTM Tech3, o Takaaki Nakagami με την LCR Honda, ο Stefan Bradl με την εργοστασιακή Honda και ο Quartararo που το στο τέλος κράτησε πίσω του τους Vinales και Mir.

Έτσι ο Γάλλος διατήρησε τα ηνία στη βαθμολογία, με προβάδισμα 10 πόντων έναντι του Mir, 18 έναντι του Dovizioso και 19 έναντι του Vinales.

H κατάταξη:
1. Danilo Petrucci, Ducati Team 45m 54.736s
2. Alex Marquez, Repsol Honda +1.273s
3. Pol Espargaro, Red Bull KTM +1.711s
4. Andrea Dovizioso, Ducati Team +3.911s
5. Johann Zarco, Reale Avintia +4.310s

Διαβάστε επίσης:
MotoGP: Στην Ducati o Bagnaia!

Επίσημο: Συνεχίζει στο MotoGP ο Valentino Rossi!

Άσος του MotoGP παντρεύεται τη… θετή αδερφή του!