Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP: Στην Ducati o Bagnaia!

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP: Στην Ducati o Bagnaia!

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP: Στην Ducati o Bagnaia!

ΑΓΩΝΕΣ

Η αλλαγή σελίδας στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati ολοκληρώθηκε με την επιλογή του Francesco Bagnaia για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP του 2021!

Advertisement
Advertisement

Ο ταλαντούχος αναβάτης θα κάνει την ίδια διαδρομή με τον νυν teammate του στη δορυφορική Pramac Ducati, Jack Miller, παίρνοντας την επόμενη σεζόν τη θέση των Andrea Dovizioso και Danilo Petrucci.

Ο πρωταθλητής της Moto2 το 2018, αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν, ανέβηκε στο βάθρο στην πρώτη μάχη του Μιζάνο και βρέθηκε μία ανάσα από την παρθενική του νίκη στη δεύτερη επίσκεψη στην ιταλική πίστα – είχε όμως πτώση.

Η προαγωγή του Ιταλού αφορά μόνο το 2021, χωρίς ακόμα να έχει γνωστοποιηθεί αν η συμφωνία αφορά οψιόν επέκτασης και για το 2022 όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Miller.

Advertisement
Advertisement

redbullring18-bengaia-Moto2-a1000x600

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο και για μένα ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα: το να γίνω εργοστασιακός αναβάτης της Ducati αποτελούσε πάντα φιλοδοξία μου. Επέλεξα την Ducati πολύ προτού κατακτήσω τον τίτλο μου στη Moto2 το 2018 κι εκείνοι με είχαν επιλέξει προτού γίνω πρωταθλητής. Πίστεψαν σε μένα», είπε μεταξύ άλλων ο 23χρονος από το Τορίνο.

Το ντόμινο εξελίξεων φέρνει στην Pramac Ducati τον Johann Zarco (που οδηγούσε για την Avintia Ducati) και τον Jorge Martin (που πρωταγωνιστεί στη Moto2 με την KTM).

Advertisement

Και οι τέσσερις οδηγοί θα αγωνίζονται με την τελευταία βερσιόν της Desmosedici ενώ οι αναβάτες των Avintia και Esponsorama, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα, θα έχουν μοτοσυκλέτες ένα χρόνο πιο παλιές.

motogp19-rd11-rbring-bangaia-b1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
MotoGP Καταλονίας: Νίκη για Quartararo, πτώση για Rossi/Dovizioso (vid)

F2: Πάλι στο βάθρο ο Schumacher – διεκόπη ο αγώνας (video)

Επίσημο: Συνεχίζει στο MotoGP ο Valentino Rossi!

Advertisement