Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μεξικό: Τραγωδία σε αγώνα Ράλλυ! (+video)

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεξικό: Τραγωδία σε αγώνα Ράλλυ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μεξικό: Τραγωδία σε αγώνα Ράλλυ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Δέκα νεκροί και εννέα τραυματίες ήταν ο απολογισμός της φονικής επίθεσης που έγινε σε αγώνα με UTV στην Κάτω Καλιφόρνια του Μεξικού.

Advertisement
Advertisement

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ενσενάδα, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που έφεραν πολυβόλα άνοιξαν πυρ κατά ομάδας ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στον αγώνα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα γκρι βαν το οποίο πάρκαρε απέναντι από το σημείο στο οποίο ήταν σταθμευμένα τα UTVs. Από το πίσω μέρος βγήκαν ένοπλοι οι οποίοι αμέσως άνοιξαν πυρ. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για επίθεση καρτέλ για αιτίες οι οποίες, όμως, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Στην περιοχή έχουν σπεύσει τοπικά και ομοσπονδιακά σώματα ασφαλείας. Ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.

Advertisement
Advertisement

Το Cachanillazo (η μεγαλύτερη διοργάνωση του Μεξικού με UTVs) είχε ήδη αμαυρωθεί. Οι διοργανωτές εξέφρασαν την συντριβή τους για το περιστατικό που σκόρπισε θλίψη σε όλο το Μεξικό.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε και ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ. «Είμαι τρομοκρατημένος από το συμβάν στην Κάτω Καλιφόρνια. Οι διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού πρέπει να είναι ασφαλείς τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους θεατές. Οι σκέψεις όλων μας στην FIA είναι με τις οικογένειες των θυμάτων» δήλωσε ο Σουλαγιέμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Off-road: Πόσο έτοιμοι είστε;
Τραγωδία: Νεκρός αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300
ΣΟΚ: Παρολίγο τραγωδία στο WRC (+video)