Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Τραγωδία: Νεκρός αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300

Ελλάδα 0:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τραγωδία: Νεκρός αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300

NEWSMOTO

Τραγωδία: Νεκρός αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300

NEWSMOTO

Ο Victor Steeman έχασε τη ζωή του στον αγώνα Supersport 300 στην πίστα Portimao της Πορτογαλίας.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα ένα δυσάρεστο γεγονός μας έρχεται από τον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας. Ο Victor Steeman, αναβάτης της κατηγορίας Supersport 300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike (WSBK) έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του αγώνα στην πίστα Portimao της Πορτογαλίας. Ο 22χρονος αναβάτης ενεπλάκη σε ένα άσχημο ατύχημα στον πρώτο γύρο του αγώνα και χτυπήθηκε από επερχόμενες μοτοσικλέτες.

Αμέσως προσφέρθηκαν πρώτες βοήθειες στον Ολλανδό αναβάτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη μάχη. Ο Steeman ήταν ένας από τους διεκδικητές του τίτλου της κατηγορίας και είχε μεγάλες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα φέτος με την Kawasaki. Είχε κερδίσει 4 αγώνες και είχε ανέβει πέντε φορές στο βάθρο, ενώ έγινε ο αναβάτης με τις περισσότερες pole position στην κατηγορία SSP300 νωρίτερα φέτος.

Advertisement
Advertisement

Η οικογένεια του άτυχου αναβάτης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Κάτι που πάντα φοβάσαι ως γονέας ενός αθλητή αγώνων μοτοσικλέτας, τελικά συνέβη. Ο Victor μας δεν κέρδισε αυτόν τον τελευταίο αγώνα. Παρά την απέραντη θλίψη μας είμαστε περήφανοι που μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας ότι ο ήρωας μας δώρισε σε πέντε συνανθρώπους του τα όργανά του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για την συμπαράσταση όλες αυτές τις ημέρες. Θα μας λείψει απεριόριστα ο Victor».

Η κατάσταση τους τελευταίους μήνες στους αγώνες μοτοσικλέτας δεν έχει κυλήσει ομαλά καθώς έχουμε πολλές απώλειες. Μέσα σε 16 μήνες έχουν χαθεί στα παγκόσμια πρωταθλήματα τέσσερις αναβάτες, οι Jason Depasquier, Dean Berta Vinales, Hugo Millan και τώρα ο Victor Steeman, κάτι που πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από τους διοργανωτές. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι θανάσιμοι τραυματισμοί έρχονται έπειτα από σύγκρουση αναβατών που έχουν πέσει με επερχόμενες μοτοσικλέτες, κυρίως λόγο του σφιχτού ανταγωνισμού.

Advertisement

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αγωνίζεται ο Έλληνας αναβάτης Γιάννης Περιστεράς, ενώ πριν από μερικές ημέρες έχασε τη ζωή του ο Chrissy Rouse, αναβάτης του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει το πρώτο scrambler της Moto Guzzi
Με αυτήν τη μοτοσικλέτα θα κερδίσεις το Dakar (+video)
Off-road: Πόσο έτοιμοι είστε;