Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

IndyCar: Απειλές για την ζωή του δέχθηκε ο Ilott!

Ελλάδα 5:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

IndyCar: Απειλές για την ζωή του δέχθηκε ο Ilott!

ΑΓΩΝΕΣ

IndyCar: Απειλές για την ζωή του δέχθηκε ο Ilott!

ΑΓΩΝΕΣ

Την αφορμή έδωσαν οι ενέργειες του Βρετανού κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Long Beach την προηγούμενη Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Ο Ilott -πρώην μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari- έβγαινε στην πίστα έπειτα από pit-stop. Πίσω του βρέθηκε ο teammate του στην Juncos, Augustin Canapino.

Ο Αργεντινός είχε καλύτερο ρυθμό αλλά και πιθανότητες για τη νίκη. Ωστόσο, ο Ilott κράτησε την θέση του παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα κρύα ελαστικά του. Η επιλογή αυτή οδήγησε σε ένα καταστροφικό ντόμινο για την ομάδα, με τον Canapino να χάνει πολλές θέσεις. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ilott στοχοποιήθηκε στο twitter από τους οπαδούς του Canapino.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, ξεπέρασαν τα όρια εκτοξεύοντας απειλές ακόμη και για την ζωή του Βρετανού οδηγού. «Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των απειλών που δέχτηκα. Μάλλον πρόκειται για νέο ρεκόρ» σχολίασε ο Ilott στο twitter. Κατηγόρησε δε, εμμέσως, και τον Αργεντινό σχολιαστή Martin Ponte. Σύμφωνα με τον Ilott η περιγραφή του πυροδότησε μεγάλο μέρος των αντιδράσεων αυτών. «Χρειάζεται επαγγελματισμός όταν κρατάς μικρόφωνο και απευθύνεσαι σε πάνω από 100 χιλιάδες ανθρώπους» σημείωσε ο Ilott.

Σύσσωμη η κοινότητα των IndyCar αλλά και η επίσημη διοργάνωση καταδίκασαν τις επιθέσεις προς τον Ilott.  «Δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους συμπεριφορές στο σπορ μας» γράφει η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια. Οι Nicholas Latifi και Michael Masi είχαν βρεθεί σε παρόμοια θέση μετά το Άμπου Ντάμπι του 2021. Το ίδιο και ο Max Verstappen έπειτα από τον περσινό αγώνα στην Βραζιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Νεκρός σε ατύχημα δοκιμών ο Craig Breen!
Porsche GT3 Cup 991 είχε έξοδο σε θέσεις των θεατών (+video)
Loeb: Επιστρέφει στο World RX με μία πλήρως ηλεκτρική Lancia Delta

Advertisement