Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H Formula E ανακοίνωσε το καλεντάρι της σεζόν 2020/2021

Ελλάδα 9:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Formula E ανακοίνωσε το καλεντάρι της σεζόν 2020/2021

ΑΓΩΝΕΣ

H Formula E ανακοίνωσε το καλεντάρι της σεζόν 2020/2021

ΑΓΩΝΕΣ

Ενώ ακόμα περιμένουμε την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης μετά το χτύπημα της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, η Formula E έγινε ο πρώτος θεσμός που όχι μόνο έχει ξεκάθαρο πλάνο για το άμεσο μέλλον αλλά ανακοίνωσε και το καλεντάρι της επόμενης σεζόν!

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως ο θεσμός με τα ηλεκτρικά μονοθέσια σκοπεύει να κάνει 6 αγώνες σε 9 ημέρες στις αρχές Αυγούστου, ώστε να ολοκληρώσει την έκτη του σεζόν η οποία βρίσκεται στα μισά της.

Όμως αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα κεφάλια του σπορ διαπρέπουν σε ότι αφορά στη στρατηγική και τη διαχείριση κρίσεων, η Formula E μας ενημέρωσε ήδη για την επόμενη ημέρα, η οποία πήρε μάλιστα την απαιτούμενη έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Μετρώντας από την επόμενη σεζόν ως παγκόσμιο πρωτάθλημα με τις ευλογίες της FIA, παρότι λογίζεται ως σεζόν 2020/2021, θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου την επόμενη χρονιά, με ένα αρκετά βαρύ καλεντάρι 14 αγώνων, που αρχίζουν τον Ιανουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο.

Advertisement
Advertisement

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιανουαρίου στο Σαντιάγκο της Χιλής, με το σκηνικό να μεταφέρεται τέσσερις εβδομάδες μετά στην Πόλη του Μεξικού. Από εκεί η Formula E θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για διπλό αγώνα στη Ντιρίγια στα τέλη Φεβρουαρίου.

Τον Μάρτιο τα ηλεκτρικά μονοθέσια θα μονομαχήσουν στη Σανυά της Κίνας ενώ τον Απρίλιο στους δρόμους της Ρώμης στην Ιταλία και του Παρισιού στη Γαλλία. Στις 8 Μάϊου το σκηνικό μεταφέρεται στο πριγκιπάτο του Μονακό και μετά το σπορ ταξιδεύει ξανά στην Ασία, για τον γύρο της Νότιας Κορέας, στη Σεούλ.

Advertisement

Στις 5 Ιουνίου αναμένεται να διεξαχθεί αγώνας σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί προσεχώς και δύο εβδομάδες μετά στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ο δωδέκατος γύρος είναι προγραμματισμένος για τη Νέα Υόρκη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενώ το φινάλε αφορά διπλή δοκιμασία στους δρόμους του Λονδίνου.

Για τους αγώνες στην Αγγλία, την Ιταλία και την Κορέα, απαιτείται το ομολογκάρισμα της αγωνιστικής διαδρομής. Αναλυτικά το προσωρινό καλεντάρι:

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Η Jamie Chandwick στο δρόμο για τη Formula 1

Αυτό είναι το καλεντάρι του DTM

Advertisement

Ανακοίνωσε καλεντάρι 13 αγώνων το MotoGP