ΑΓΩΝΕΣ

Αυτό είναι το καλεντάρι του DTM

Ελλάδα 0:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το καλεντάρι του DTM

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτό είναι το καλεντάρι του DTM

ΑΓΩΝΕΣ

Όλοι οι μεγάλοι θεσμοί του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού προχωρούν σταδιακά σε επανεκκίνηση!

Advertisement

Έτσι και το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, το DTM, που ξεκινά τον Αύγουστο και θα περιλαμβάνει εννέα στάσεις. Αυτές θα είναι επί γερμανικού, βελγικού και ολλανδικού εδάφους και θα αφορούν όλες αγώνες σε μόνιμες πίστες.

Κι αυτό διότι οι τοπικές αρχές της Νυρεμβέργης άναψαν κόκκινο φως στη διεξαγωγή αγώνων στους δρόμους της πόλης, έτσι η πρεμιέρα του Νόριζρινγκ… ματαιώθηκε μόλις 48 ώρες μετά την ανακοίνωση του προγράμματος.

Πέραν αυτού του… αυτογκόλ, το DTM επιδιώκει να τρέξει μία πλήρη σεζόν, με την ελπίδα στην πορεία να βρει λύσεις και για το δυσοίωνο μέλλον του, αφού η πρόσφατη ανακοίνωση αποχώρησης της Audi στο τέλος της χρονιάς, αφήνει το θεσμό μόνο με ένα κατασκευαστή: τη BMW.

Advertisement

Έτσι λοιπόν η σεζόν αρχίζει 1-2 Αυγούστου από την καρδιά των Αρδεννών και το θρυλικό σιρκουί του Σπα που επιστρέφει στο καλεντάρι μετά από 15 χρόνια! Στη συνέχεια το σκηνικό μεταφέρεται στο Λάουσιτζ με αγώνες σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.

Ο Σεπτέμβριος περιλαμβάνει άλλους τρεις γύρους, σε διαφορετικές πίστες αλλά συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Πρώτα στο Άσεν και μετά δύο αγώνες στο Νίρμπουργκρινγκ, όμως ο πρώτος στο πλήρες μήκος της πίστας και ο δεύτερος στη μικρότερου μήκους εκδοχή του.

Advertisement

Τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν δύο αγώνες στην πίστα του Ζόλντερ και η καρό σημαία για τους 16 μονομάχους του 2020, θα πέσει στο Χόκενχαϊμ τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε και δράση στο DTM. Η πίστα του Νίρμπουργκρινγκ φιλοξένησε τετραήμερο τεστ εξέλιξης, όπου οι συμμετέχοντες κάλυψαν σχεδόν 19 χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών!

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Formula E: Ανακοίνωσε εκρηκτικό φινάλε με 6 ePrix σε 9 μέρες!

Ανακοίνωσε καλεντάρι 13 αγώνων το MotoGP

Advertisement

Τα νέα προγράμματα των ελληνικών αγώνων