ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Βήμα τίτλου για Ντένις! (+video)

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Formula e: Βήμα τίτλου για Ντένις! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Βήμα τίτλου για Ντένις! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τζέικ Ντένις έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στην Formula e. Κυριάρχησε στο δεύτερο e-prix της Ρώμης, ενώ οι άμεσοι αντίπαλοί του συγκρούστηκαν!

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Avalanche Andretti δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο αποτέλεσμα από το σημερινό. Μπορεί να είχε το πλεονέκτημα ξεκινώντας από την pole.

Ωστόσο δίπλα του ήταν ο πρωτοπόρος -μέχρι πριν τον αγώνα- στη βαθμολογία, Νικ Κάσιντι, ενώ από την 4η θέση ξεκινούσε ο τρεις φορές νικητής στη Ρώμη Μιτς Έβανς. Ο Ντένις ξεκίνησε ιδανικά κρατώντας την πρωτοπορία. Την ίδια στιγμή ο Έβανς πίεζε τον Νατό για την τρίτη θέση. Ο Γάλλος, όμως, αντιστάθηκε επιτυχημένα ενώ λίγο αργότερα εξέπληξε τον Κάσιντι με μία ωραία κίνηση από την εσωτερική.

Advertisement
Advertisement

Έτσι οι Κάσιντι και Έβανς βρέθηκαν αντιμέτωποι στις θέσεις 3-4. Ήταν μία πολλά υποσχόμενη μάχη ανάμεσα σε δύο οδηγούς οι οποίοι κυνηγάνε τον φετινό τίτλο. Προσπέρασαν και οι δύο γρήγορα τον Νατό και σύντομα βρέθηκαν πίσω από τον Ντένις.

Στον δεύτερο γύρο ο Κάσιντι προσπάθησε να προσπεράσει τον Ντένις από την εξωτερική της στροφής 7. Ο Βρετανός αμύνθηκε σωστά αλλά ο Έβανς που ερχόταν από πίσω έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του. Το αποτέλεσμα ήταν η Jaguar του Έβανς να… καβαλήσει Envision Racing του Κάσσιντι.

Ο αγώνας των δύο Νεοζηλανδών είχε καταστραφεί. Ο Έβανς εγκατέλειψε λίγο αργότερα, ενώ ο Κάσιντι θα τερμάτιζε 14ος και εκτός βαθμών! Έτσι ο Ντένις πήρε μία πολύτιμη νίκη η οποία του δίνει πλεονέκτημα 24 βαθμών από τον Κάσιντι και 44 από τον Έβανς με τα δύο e-prix του Λονδίνου να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Δεύτερος τερμάτισε ο Νατό. Ο Γάλλος κατάφερε να αμυνθεί στο τέλος από την αντεπίθεση του Μπερντ ο οποίος τερμάτισε τρίτος. Μορτάρα και Μπουεμί συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Ιστορική νίκη για την Maserati στην Τζακάρτα! (+video)
Formula e: Μεγάλη νίκη του Κάσιντι στο Portland (+video)
Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)