Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ιστορική νίκη για την Maserati στην Τζακάρτα! (+video)

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Ιστορική νίκη για την Maserati στην Τζακάρτα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ιστορική νίκη για την Maserati στην Τζακάρτα! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Αυγούστου του 1957 όταν ο Φάντζιο έπαιρνε την τελευταία -και μεγαλύτερη- νίκη της καριέρας του στο γερμανικό GP πίσω από το τιμόνι της θρυλικής Maserati 250F.

Advertisement
Advertisement

Ο τελευταίος θρίαμβος του Φάντζιο θα ήταν για πολύ καιρό ο τελευταίος και της ιταλικής μάρκας σε αγώνες μονοθέσιων.

Εξήντα έξι χρόνια αργότερα και 8,5 χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Nurburgring η Maserati επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η Tipo Folgore που κέρδισε σήμερα στην Τζακάρτα με τον Μαξιμίλιαν Γκίνθερ έχει πολύ λίγες ομοιότητες με την 250F του Φάντζιο. Ωστόσο αυτό δεν στερεί τίποτε από την λάμψη του επιτεύγματος αυτού, σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία όπως η Formula e.

Εξάλλου ο Γκίνθερ και η Maserati είχαν τον καλύτερο ρυθμό συνολικά στην Τζακάρτα και στους δύο αγώνες. Χθες, ο Γερμανός δεν υπολόγισε σωστά τα attack modes του. Έτσι ο Βερλάιν κατάφερε να τον περάσει και να κερδίσει.

Ωστόσο σήμερα η ιστορία ήταν διαφορετική. Η στρατηγική της ομάδας και του οδηγού ήταν άψογη. Ο poleman Γκίνθερ είχε κρατήσει αρκετή μπαταρία στα πρώτα στάδια του αγώνα και με τον δεύτερο γύρο των attack modes πέρασε τον Ντένις ο οποίος είχε βρεθεί προσωρινά πρώτος.

Advertisement

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Γερμανός έλεγξε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Έτσι, πήρε την καρό σημαία 2,8 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ντένις. Για τα δεδομένα της Formula e αυτή είναι μία πολύ μεγάλη διαφορά και η μεγαλύτερη των τελευταίων δέκα αγώνων. Το podium συμπλήρωσαν οι Ντένις και Έβανς.

Ο Βερλάιν παίρνει κεφάλι στη βαθμολογία

Αντιθέτως ήταν μία πολύ κακή ημέρα για τον μέχρι χθες πρωτοπόρο στη βαθμολογία Κάσιντι. Ο Νεοζηλανδός είχε έξοδο προσπαθώντας να προσπεράσει τον Βερλάιν. Το αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει τελευταίος χωρίς βαθμό.

Από την άλλη ο Βερλάιν κατόρθωσε τουλάχιστον να τερματίσει στην έκτη θέση. Κατά συνέπεια πέρασε και πάλι πρώτο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών. Φυσικά οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Με πέντε γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο οδηγός της Porsche έχει 134 βαθμούς, με τον δεύτερο Ντένις να έχει 133. Ο Κάσιντι έχει πέσει τρίτος με 128, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Έβανς και Βερν με 109 και 97 αντίστοιχα.

Τέλος, στο πρωτάθλημα των ομάδων προηγείται η Porsche με 212 βαθμούς. Η Envision και η εργοστασιακή ομάδα της Jaguar ακολουθούν με 190 και 171 αντίστοιχα. Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος Formula e είναι το e-prix του Portland στις 24 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Ο Κάσιντι κατακτά το Μονακό!
Πόσες Maserati έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;
Formula e: Ο Βερλάιν επιστρέφει στις νίκες! (+video)