Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Ντα Κόστα νικητής στο Μιζάνο (+video)

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Ο Ντα Κόστα νικητής στο Μιζάνο (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Ντα Κόστα νικητής στο Μιζάνο (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Αντόνιο Φέλιξ ντα Κόστα ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου επεισοδιακού e-prix στο Μιζάνο της Ιταλίας. Οι Ρόουλαντ και Ντένις στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο οδηγός της Porsche να ξεκινούσε μόλις 13ος. Ωστόσο έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα με πολλά προσπεράσματα και άριστη στρατηγική. Δύο γύρους πριν το τέλος κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία από τον Ρόουλαντ και μαζί την 9η νίκη της καριέρας του.

Από την pole ξεκινούσε ο Μιτς Έβανς της Jaguar. Πίσω από τον Νεοζηλανδό ξεκινούσαν οι Βερν και Βερλάιν. Ωστόσο εκείνος που ξεκίνησε πιο δυναμικά ήταν ο Σεμπαστιέν Μπουεμί. Ο Ελβετός κατόρθωσε μέσα στους πρώτους γύρους να βρεθεί από την 10 θέση εκκίνησης στην πρωτοπορία του αγώνα!

Οι μάχες για την κορυφή ήταν συνεχείς και μεταξύ πολλών διαφορετικών οδηγών. Εκτός από τους Έβανς και Μπουεμί, οι Γκίνθερ και Κάσιντι θα έπαιρναν επίσης την πρώτη θέση. Από κοντά παραμόνευε και ο Βερν ο οποίος είχε εξαίρετο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ήταν οι Porsche των Βερλάιν και Ντα Κόστα που θα έφταναν στο 1-2 λίγο πριν τα μέσα του αγώνα. Πιο πίσω οι Βερν και Κάσσιντι θα είχαν επαφή με τα μονοθέσια των δύο οδηγούν να παθαίνουν σημαντικές ζημιές.

Ζημιά, όμως, έπαθε και το μονοθέσιο του Βερλάιν και έτσι η πρωτοπορία πέρασε προσωρινά στον Ντα Κόστα. Ο πρωταθλητής του 19-20 θα υποχωρούσε και πάλι στην πίεση των Φαντούρν και Βερν, ωστόσο δεν άργησε να επανέλθει στην κορυφή με 7 γύρους να απομένουν.

Στο παιχνίδι θα έμπαινε και ο Ρόουλαντ ο οποίος, μάλιστα, θα έπαιρνε την πρώτη θέση από τον Ντα Κόστα λίγο πριν το τέλος. Όμως ο Πορτογάλος με μία πολύ όμορφη κίνηση θα περνούσε και πάλι μπροστά δύο γύρους πριν το τέλος. Η νίκη ήταν δική του ενώ οι Ρόουλαντ και Μπερντ αρκέστηκαν στις δύο άλλες θέσεις του βάθρου.