Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Συγκλονιστική νίκη Da Costa στο Cape Town! (+video)

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Συγκλονιστική νίκη Da Costa στο Cape Town! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Συγκλονιστική νίκη Da Costa στο Cape Town! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Felix da Costa κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη για λογαριασμό της Porsche στο Cape Town. Για να το πράξει αυτό χρειάστηκε, μάλιστα, να προσπεράσει δις τον Vergne!

Advertisement
Advertisement

Ο Πορτογάλος είχε έναν εξαιρετικό αγώνα παρά το ότι ξεκίνησε μόλις 11ος. Κατάφερε να βρεθεί στην πρωτοπορία πριν το δεύτερο attack mode έχοντας πίσω του τον Vergne.

Όλα έδειχναν ότι ο da Costa θα έπαιρνε άνετα την νίκη. Όμως, ο οδηγός της Porsche έκανε λάθος κατά την λήψη του δεύτερου attack mode. Έτσι, παρά το ότι βρέθηκε μπροστά από τον Vergne, έπρεπε να επαναλάβει την διαδικασία στον επόμενο γύρο. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει την πρωτοπορία.

Υπενθυμίζουμε ότι η λήψη των attack modes είναι υποχρεωτική. Έτσι, ο Da Costa έπρεπε να τα κάνει όλα και πάλι από την αρχή στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Advertisement

Όμως, ο οδηγός της Porsche ανταποκρίθηκε περίφημα. Έκανε μία συγκλονιστική κίνηση στον Vergne πριν την στροφή 8 για να πάρει την πρωτοπορία και, τελικά, τη νίκη. Αυτή είναι η πρώτη επιτυχία του Πορτογάλου από όταν ξεκίνησε να οδηγεί για την Porsche.

Advertisement

Ο Vergne μπορεί να τερμάτισε δεύτερος, όμως δεν θα είναι καθόλου δυσαρεστημένος με την εξέλιξη του αγώνα. Βλέπετε, λόγω του ότι οι Wehrlein και Dennis είχαν κάκιστους αγώνες, ο Γάλλος κέρδισε σημαντικό έδαφος στην βαθμολογία των οδηγών.

Έτσι, έπειτα από 4 e-prix, ο Wehrlein προηγείται με 80 βαθμούς με τον Dennis να υπολείπεται κατά 18. Οι Vergne και Da Costa ακολουθούν με 50 και 46 βαθμούς αντίστοιχα. Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στις 25 Μαρτίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Και πάλι Wehrlein στην Diriyah! (+video)
Formula e: Ο Vergne νικητής στο θρίλερ της Hyderabad (+video)
Η Lucid αποκαλύπτει τη σχέση της με την Formula E