Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Dennis κυριαρχεί στο Μέξικο Σίτυ! (+video)

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Ο Dennis κυριαρχεί στο Μέξικο Σίτυ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Ο Dennis κυριαρχεί στο Μέξικο Σίτυ! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Τα μονοθέσια τρίτης γενιάς έκαναν το ντεμπούτο τους στην 9η σεζόν της Formula E. Και ήταν ο Jake Dennis που πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν στο Μέξικο Σίτυ.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας διεξήχθη στο ειδικά διαμορφωμένο για την Formula E σιρκουί στο οποίο διεξάγεται και το Grand Prix της F1. Στις κατατακτήριες ήταν ο Lucas Di Grassi που είχε κατορθώσει να πάρει την pole από τον Dennis ο οποίος υπέπεσε σε λάθος κατά το Q3.

Όμως, ο Βρετανός είχε δείξει ότι υπερείχε σε ρυθμό έναντι των αντιπάλων του. Ο καλύτερός του χρόνος στο Q2 ήταν για πάνω από ένα δέκατο ταχύτερος από των υπόλοιπων οδηγών. Και στον αγώνα η υπεροχή αυτή του οδηγού της Avalanche Andretti έγινε κάτι παραπάνω από φανερή.

Advertisement
Advertisement

Στην εκκίνηση ο Di Grassi κράτησε την πρωτοπορία. Όμως, το ατύχημα των Frijns-Nato, όπως και η εγκατάλειψη του Bird σήμαιναν ότι οι περισσότεροι από τους πρώτους 10 γύρους έγιναν υπό καθεστώς Safety Car.

Με την επανεκκίνηση ο Di Grassi έκανε λάθος στις πρώτες στροφές του 12ου γύρου. Έτσι, ο Dennis τον προσπέρασε στην στροφή 3 και μετά απλώς… χάθηκε στον ορίζοντα. Μία ακόμη περίοδος Safety Car λόγω της εξόδου του Mortara δεν ήταν αρκετή για να προβληματίσει τον Dennis.

Advertisement

Άνοιξε αμέσως και πάλι την διαφορά, την στιγμή που η Jaguar του Di Grassi απέδιδε 2% λιγότερη ισχύ από ότι τα υπόλοιπα μονοθέσια. Αυτό, έδωσε την ευκαιρία στον Wehrlein να περάσει μπροστά του και να κατακτήσει τελικά την δεύτερη θέση.

Ο Di Grassi θα κρατούσε με νύχια και με δόντια την τρίτη θέση μέχρι το τέλος. Πίσω του τερμάτισαν οι Lotterer, Hughes, Buemi και Da Costa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula E: Ο Dennis τον πρώτο αγώνα στο Λονδίνο (+video)
Formula E: Vandoorne και Mercedes πρωταθλητές! (+video)
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Και πάλι ο Loeb την ειδική – Στο νήμα θα κριθούν οι μοτοσικλέτες

Advertisement