Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Θρίαμβος Guenther στο πρώτο ePrix της Νέας Υόρκης

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula E: Θρίαμβος Guenther στο πρώτο ePrix της Νέας Υόρκης

ΑΓΩΝΕΣ

Formula E: Θρίαμβος Guenther στο πρώτο ePrix της Νέας Υόρκης

ΑΓΩΝΕΣ

Η Formula E πατά ξανά γκάζι με τη διεξαγωγή δύο αγώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη και στον πρώτο, είχαμε νίκη… Αμερικανικής ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για την Andretti Motorsport που συνεργάζεται με τη BMW i και που πανηγύρισε με τον Maximilian Guenther! Ο Γερμανός είχε έναν τέλειο αγώνα. Εκκίνησε από την τέταρτη θέση του grid και εκμεταλλεύτηκε τη μάχη του κατόχου της pole position, Nick Cassidy (Envision Virgin Racing), με τον πρώην πρωταθλητή Jean-Eric Vergne (DS TECHEETAH).

Οι δυο τους το παράκαναν στη φουρκέτα πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και ο Guenther είχε κρατήσει αρκετή ενέργεια για να αντέξει στην πίεση του Γάλλου στο τέλος. Έτσι, φτάσαμε στο να έχουμε εννέα διαφορετικούς νικητές στα δέκα φετινά ePrix!

Παράλληλα, 19 από τους 24 οδηγούς στο grid έχουν καταφέρει να ανέβουν στο βάθρο. Στο συγκεκριμένο αγώνα, τους Guenther και Vergne πλαισίωσε ο Lucas di Grassi (Audi Sport ABT Schaeffler).

Advertisement
Advertisement

Δείτε τα highlights του αγώνα στο video που ακολουθεί…

Όμως αυτή η ποικιλία νικητών και πρωταγωνιστών, εξασφαλίζει και συναρπαστικό πρωτάθλημα από βαθμολογικής πλευράς. Πίσω από τον τέταρτο τελικά Cassidy, τερμάτισε ο teammate του στην Envision Virgin Racing, Robin Frijns, που έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Edoardo Mortara (ROKiT Venturi Racing) – έχουν από 72 πόντους, την ώρα που ο Vergne ανέβηκε στους 38.

Advertisement

Στους κατασκευαστές η DS TECHEETAH πέρασε στην κορυφή με 128 πόντους, έναντι 124 της Envision Virgin Racing και 115 της Audi Sport ABT Schaeffler.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Αποστολή NewsAuto: Στην Ιταλία για το European Le Mans Series (vids)
Ράλι Ακρόπολις: Στο πρόγραμμα και το 2022
Αυτό είναι το hypercar της Peugeot για τους αγώνες αντοχής (vid)