Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ατύχημα για τον Φενεστράζ σε δοκιμές εξέλιξης

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Ατύχημα για τον Φενεστράζ σε δοκιμές εξέλιξης

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ατύχημα για τον Φενεστράζ σε δοκιμές εξέλιξης

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Σάσα Φενεστράζ της Nissan είχε ατύχημα σε δοκιμές εξέλιξης που διεξάγονταν στην Ισπανία. Το αποτέλεσμα ήταν η πρόωρη διακοπή τους.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan είχε προγραμματίσει αρκετές ημέρες δοκιμών στην πίστα Calafat που βρίσκεται στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Ο Φενεστράζ ως οδηγός της ομάδα συμμετείχε και εκείνος στις δοκιμές.

Συγκεκριμένα βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του Nissan E-4orce 04 το οποίο η ομάδα χρησιμοποιεί για τις δοκιμές εξέλιξης. Από αίτια τα οποία δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί, ο Γαλλοαργεντινός έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου και είχε σφοδρή πρόσκρουση στις μπαριέρες. Ευτυχώς ο Φενεστράζ είναι καλά στην υγεία του.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής για προληπτικούς λόγους. Μετά από τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του. Οι δοκιμές εξέλιξης της Nissan διακόπηκαν λόγω του ατυχήματος.

Έπειτα από έναν πρώτο έλεγχο των μηχανικών της ομάδας το πρόβλημα δεν φαίνεται να προκλήθηκε από την μονάδα ισχύος. Το πιθανότερο είναι να ευθύνεται κάποιο από τα στοιχεία τα οποία είναι κοινά σε όλες τις ομάδες της formula e. Ωστόσο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής βλάβη του μονοθέσιου.

Advertisement

Το ατύχημα αυτό έρχεται έπειτα από την τέταρτη θέση που κατέκτησε ο Φενεστράζ στο πρόσφατο e-prix του Μονακό. Για την Nissan, μάλιστα, ο συγκεκριμένος αγώνας θα μπορούσε να είχε πάει ακόμη καλύτερα καθώς οι δύο οδηγοί της είχαν ξεκινήσει στο 2-3 τον αγώνα. Ο Φενεστράζ ήταν δεύτερος στις κατατακτήριες πίσω από τον Χιουζ της McLaren η οποία επίσης χρησιμοποιεί την μονάδα ισχύος της Nissan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Ο Έβανς κερδίζει τον πρώτο αγώνα του Βερολίνου (+video)
Formula e: Ο Κάσιντι κατακτά το Μονακό!
Δείτε τον Τομ Κρουζ να αλλάζει λάστιχο στον Χάμιλτον (+video)

Advertisement