Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Formula 1- Sir Lewis Hamilton: Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι αντικαταστάτες του

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula 1- Sir Lewis Hamilton: Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι αντικαταστάτες του

FORMULA 1

Formula 1- Sir Lewis Hamilton: Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι αντικαταστάτες του

FORMULA 1

Περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την παραμονή του Sir Lewis Hamilton, στην F1, φανταστήκαμε τι θα γινόταν, αν ο οδηγός της Mercedes αποχωρούσε από τον κόσμο των Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

 

Η ώρα, που ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton θα αποχωρίσει από την F1 σίγουρα δεν έχει φτάσει ακόμη. Σε περίπτωση που γινόταν αυτό εμείς είχαμε βρει τους πιθανούς αντικαταστάτες του.

Valtteri Bottas

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο Valtteri Bottas, να έχει υπογράψει ένα καλό συμβόλαιο με την Alfa Romeo αλλά αν η Mercedes τον ήθελε πίσω για να αντικαταστήσει τον Hamilton, ο Φινλανδός θα ήταν τρελός να μην το κάνει.

Η Alfa Romeo θα τον δυσκόλευε, αλλά δεν θα μπορούσε να αρνηθεί στον 32χρονο οδηγό μια επιστροφή στη Mercedes αν το ζητούσε. Τότε η Ιταλική ομάδα θα έπρεπε να ψάξει για αντικαταστάτη του Bottas. Αν ψάχνουν για εμπειρία ίσως να φέρουν πίσω τον Antonio Giovinazzi .

Advertisement

Esteban Ocon

Μια άλλη επιλογή που είναι ανοιχτή είναι ο Esteban Ocon. Βέβαια και αυτός έχει συμβόλαιο (με την Alpine), αλλά ως πρώην junior στη Mercedes εξακολουθεί να είναι στο ραντάρ του Toto Wolff.

Advertisement

Ο Ocon έχει την εμπειρία και η Alpine μπορεί να ενδιαφέρεται να πουλήσει τον Γάλλο στη Mercedes για ένα καλό χρηματικό ποσό. Με αυτόν τον τρόπο η Alpine θα έλυνε τότε ένα πρόβλημα, που ονομαζόταν Oscar Piastri. Ο πρωταθλητής της F2 του 2021 πρέπει να συμβιβαστεί με έναν ρόλο εφεδρείας στην Alpine το 2022, αλλά φυσικά του αξίζει μια μόνιμη θέση στην F1. Εάν τα πράγματα γίνουν έτσι, κερδίζουν και οι δύο.

Sebastian Vettel

Advertisement

Αν η Mercedes αναζητά έναν έμπειρο οδηγό και πρόσωπο, στο πλευρό του νεαρού ταλέντου George Russell , τότε ο Sebastian Vettel είναι ο άνθρωπός τους. Ο Γερμανός μπορεί να μην είναι πλέον ένας από τους οδηγούς, που φέρνουν νίκες στο grid, αλλά ως όνομα ορόσημο θα ήταν μία καλή (και ίσως οικονομική) επιλογή για τη γερμανική ομάδα.

Οι δεσμοί μεταξύ της Mercedes και της Aston Martin είναι στενοί και έτσι θα μπορούσε να διευθετηθεί μια πιθανή συμφωνία. Ωστόσο, όταν ο Vettel αποχώρησε από τη Ferrari, η Mercedes δεν… έβλεπε τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή. Λέτε να τον θέλουν ακόμα;

Nyck De Vries/Stoffel Vandoorne

Η τελευταία και πιο απίθανη λύση είναι η προώθηση ενός από τους εφεδρικούς οδηγούς. Ο Stoffel Vandoorne και ο Nyck de Vries τα έχουν πάει καλά για τη Mercedes στη Formula E, με τον De Vries να κερδίζει έναν τίτλο εκεί, ενώ ο Vandoorne έχει το προβάδισμα με την εμπειρία του στη Formula 1 στη McLaren .

Η πιθανότητα η Mercedes ως κορυφαία ομάδα να επιλέξει ένα από τα δύο ταλέντα είναι πολύ μικρή. Ο Russell χρειάστηκε να μείνει τρία χρόνια στη Williams για να τον πάρουν στη Mercedes. Επομένως ένας παγκόσμιος τίτλος Formula E για τον De Vries και δύο αόρατα χρόνια στη F1 για τον Vandoorne δεν φαίνονται αρκετά για να πληρούν τις προϋποθέσεις για μια θέση F1 στη Mercedes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βόμβα: Ο Hamilton σκέφτεται να αποχωρήσει από την Formula1
Τα συγχαρητήρια του Hamilton στον Verstappen (video)
O Hamilton έγινε και επίσημα… Sir!