Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Hamilton έγινε και επίσημα… Sir!

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Hamilton έγινε και επίσημα… Sir!

FORMULA 1

O Hamilton έγινε και επίσημα… Sir!

FORMULA 1

Μπορεί την περασμένη Κυριακή ο Lewis Hamilton να μη κατάφερε να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός ακόμα παγκόσμιου τίτλου, όμως μερικά 24ωρα μετά, είχε τη χαρά να λάβει τη μέγιστη τιμή.

Advertisement
Advertisement

Μερικούς μήνες αφότου είχε ανακοινωθεί πως θα γίνει επιτέλους Sir, ήρθε η ώρα να χριστεί με κάθε επισημότητα ιππότης. Σε τελετή που έγινε στο κάστρο του Windsor, ο οδηγός της Mercedes έλαβε τον τίτλο από τον Πρίγκιπα Κάρολο!

Θυμίζουμε πως το 2008, όταν κατέκτησε το πρώτο από τα επτά παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει στο ενεργητικό του, είχε λάβει τον τίτλο MBE (Most Excellent Order of the British Empire).

Μαζί του στην τελετή απονομής του τίτλου του ιππότη που είναι ο ύψιστος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν μητέρα του 36χρονου, Carmen Larbalestier.

Advertisement

O Hamilton είναι ο ένατος εκπρόσωπος του κόσμου των αγώνων που έγινε Sir. Πρώτος ήταν ο Henry Segrave το 1929 και μετά ο Malcolm Campbell το 1931 – οδηγοί αγώνων που κυνηγούσαν ρεκόρ ταχύτητας. Ο πρώτος εκπρόσωπος της F1, ήταν ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Jack Brabham, το 1978.

Ο τίτλος απονεμήθηκε στον αείμνηστο Frank Williams το 1999 και ακολούθησαν ο Stirling Moss το 2000, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Jackie Stewart το 2001 και ο Patrick Head το 2015.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Πρωταθλητής δίνει το αυτοκίνητό του για καλό σκοπό (+video)
Αυτό είναι το τελικό ταμείο της σεζόν του 2021
F1, Δοκιμές Άμπου Ντάμπι: Νέα ταλέντα, 18άρες ζάντες & πρωταθλητής στις επάλξεις!