Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Έρχεται η Lamborghini LMDh (+video)

Ελλάδα 22:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η Lamborghini LMDh (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Έρχεται η Lamborghini LMDh (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Με ένα teaser video η Lamborghini έδειξε στο Twitter με το περίγραμμα του νέου της αγωνιστικού αυτοκινήτου LMDh.

Advertisement
Advertisement

Μαζί με την εμφάνιση, μοιράστηκαν λεπτομέρειες για τον νέο κινητήρα 90 μοιρών V8 twin-turbo.

Η Lamborghini Squadra Corse αποκάλυψε τις πρώτες τεχνικές προδιαγραφές του αγωνιστικού της Hypercar. Λάβετε υπόψη ότι τα αυτά τα αυτοκίνητα να τηρούν τις προδιαγραφές τόσο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), της Διεθνής Ένωσης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για τις ΗΠΑ (IMSA) και του Automobile Club de l’Ouest (ACO) για τους 24ωρους αγώνες αντοχής.

Η αγωνιστική Lamborghini θα διαθέτει μια υβριδική μονάδα (ηλεκτροκινητήρας με το μοτέρ εσωτερικής καύσης και ERS (Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας), με συνδυασμένη ισχύ 500 kW(681 ίππους). Η Bosch Motorsport εξελίσσει τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ η Williams Advanced Engineering είναι υπεύθυνη για την παροχή των μπαταριών και διαχείριση της ενέργειας. Ταυτόχρονα, η Xtrac αναπτύσσει το επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων (με κωδικό P1359).

Advertisement
Advertisement

Ο Ιταλός κατασκευαστής επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης V8 twin-turbo, 90 μοιρών, που αναπτύχθηκε από τη Squadra Corse. Tο πλαίσιο κατασκευάστηκε από τη Squadra Corse σε συνεργασία με τη Γαλλική Ligier Automotive, ενώ η HP Composites (ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Squadra Corse στους αγώνες) παράγει τα ανθρακονήματα στην Ιταλία. Η Lamborghini έδωσε στη δημοσιότητα και τις διαστάσεις του αυτοκινήτου. Θα έχει πλάτος 2.000 χιλ και μήκος 5.100 χιλ, ενώ το μεταξόνιο θα είναι 3.148 χιλ με βάρος κινητήρα 180 κιλά ελάχιστο. Η τελική της ταχύτητα θα είναι 340 χλμ/ώρα και ζυγίζει 1030 κιλά χωρίς καύσιμο και οδηγό.

Advertisement

Προς το παρόν, ο Ιταλός κατασκευαστής δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Γνωρίζουμε ότι τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κάνουν το ντεμπούτο τους το 2024 τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA όσο και στο IMSA Endurance Cup.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tι κινητήρα θα έχει ο αντικαταστάτης της Lamborghini Huracan;
Ήρθε η ώρα να αγοράσετε μία Lamborghini Countach 25th Anniversary
Ποιος κατασκευαστής hypercars δεν προγραμματίζει SUV;