Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ήρθε η ώρα να αγοράσετε μία Lamborghini Countach 25th Anniversary

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήρθε η ώρα να αγοράσετε μία Lamborghini Countach 25th Anniversary

ΝΕΑ

Ήρθε η ώρα να αγοράσετε μία Lamborghini Countach 25th Anniversary

ΝΕΑ

Όταν ο Bertone παρουσίασε την κίτρινη Lamborghini LP500 στο περίπτερο του το 1971, στο Σαλόνι της Γενεύης, ήταν ότι πιο δραματικό δεν μπορούσε να δει κάποιος.

Advertisement
Advertisement

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο οίκος RM Sotheby’s δημοπρατεί μία επετειακή Lamborghini Countach στην Ελβετία.

Η γοητεία της Lamborghini Countach, ήταν τόσο μεγάλη, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, που η παραγωγή των αυτοκινήτων ήταν προ πωλημένη. Σε μια παραγωγή 16 ετών, που ξεκίνησε τρία χρόνια μετά την αποκάλυψή της, η Countach, δέχθηκε αρκετά facelift, ξεκινώντας από το σχήμα της περίφημης LP400 «Periscopio» του Marcello Gandini και έκλεισε με την τελευταία έκδοση της 25ης επετείου. Μετά την αποκάλυψη της, η αναμνηστική ειδική έκδοση των 650 αυτοκινήτων, εξαντλήθηκε αμέσως. Η Lamborghini έδωσε την ευκαιρία να την αγοράσουν μόνο οι πιο «καλοί» πελάτες της.

Σχεδιασμένη για να σηματοδοτήσει ένα τέταρτο του αιώνα από τότε που ο Ferrucio Lamborghini ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία του, το θρυλικό supercar ήρθε για να προσωποποιήσει την εποχή της υπερβολής. Η Countach μοιράστηκε πολλά χαρακτηριστικά με την προηγούμενη 5000 QV, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα V-12 των 5,2 λίτρων που έκανε τις τελευταίες παραλλαγές της Countach τις πιο δυνατές μέχρι τώρα.

Advertisement
Advertisement

Με 449 ίππους, η επετειακή έκδοση των 25 χρόνων μπορούσε να φτάσει τα 100χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα. Με αλλαγές και set up από τον Horacio Pagani και τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι Sandro Munari, αυτή η έκδοση σύμφωνα με την ίδια την Lamborghini, ήταν ίσως η απόλυτη Countach.

Το αυτοκίνητο, που βγαίνει σε δημοπρασία παραδόθηκε καινούργιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και τώρα «φορά» τους πιο κομψούς «λεπτούς» προφυλακτήρες ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η πρώτη άδειά του εκδόθηκε τον Ιούλιο του 1997, στην Πενσυλβάνια. Από τότε ως τον Οκτώβριο του 2017, το αυτοκίνητο ήταν στην Ανατολική ακτή και τον Δεκέμβριο 2018, έφτασε στην Ελβετία. Ο χιλιομετρητής του γράφει 12.484 χλμ, έχει χρώμα Rosso Siviglia, με μαύρο/μπεζ δερμάτινο εσωτερικό, που συμπληρώνεται από ένα σετ σφυρήλατων ζαντών αλουμινίου 15 ιντσών OZ Racing.

Advertisement

Ο οίκος RM Sotheby’s εκτιμά την τιμή της Countach από 360.000 έως 405.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή η Lamborghini Countach είναι του 1975 και πωλείται (+video)
Μισός αιώνας Lamborghini Countach LP 500
Οι καλύτερες «σφήνες» στην ιστορία

Advertisement