Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ιδρύθηκε και δεύτερος σύνδεσμος οδηγών αγώνων αυτοκινήτου

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδρύθηκε και δεύτερος σύνδεσμος οδηγών αγώνων αυτοκινήτου

ΑΓΩΝΕΣ

Ιδρύθηκε και δεύτερος σύνδεσμος οδηγών αγώνων αυτοκινήτου

ΑΓΩΝΕΣ

Ο πρόεδρος Παναγιώτης Σολδάτος που τρέχει σε αγώνες με Lamborghini και Ford Fiesta μιλά στο Newsauto για τους στόχους του νέου συνδέσμου την ασφάλεια και το… αντίπαλο δέος

Advertisement
Advertisement

Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα και όχι τόσο αναπτυγμένη όσον αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αν και στο παρελθόν έχουν γίνει προσπάθειες αναβάθμισης του σπορ, η γενική εικόνα δείχνει πως είναι πάρα πολύ δύσκολο, γεγονός που οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα μας δεν διαθέτει βαριά βιομηχανία ενώ το άθλημα δεν είναι επαγγελματικό.

Αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν 3.000 οδηγοί – συνοδηγοί αγώνων αυτοκινήτου και εκπροσωπούνται από τον ΣΟΑΑ (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου). Ωστόσο οι διαφωνίες που υπάρχουν σε θέματα ασφαλείας, διοργανώσεων κ.λπ. οδήγησε μία μερίδα οδηγών στη δημιουργία ενός νέου συνδέσμου αγωνιζομένων. Ο λόγος για το Σύνδεσμο Αθλητών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος που σύμφωνα με την ανακοίνωση που εστάλη αποτελείται από την παρακάτω προσωρινή διοικούσα επιτροπή:

Πρόεδρος: Παναγιώτης Σολδάτος
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Κουκουνάκης
Ταμίας: Παρασκευάς Τασιόπουλος
Γ.Γ.: Παναγιώτα Δελαγραμμάτικα
Έφορος: Παναγιώτης Βούρος

Advertisement
Advertisement

Σολδάτος: Να δώσουμε σοβαρότητα στο άθλημα

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο Παναγιώτη Σολδάτο από τον οποίο ζητήσαμε να μάθουμε το λόγο που «γεννήθηκε» ένας νέος δεύτερος σύνδεσμος:

Advertisement

«Ο Σύνδεσμος έχει ιδρυθεί για το λόγο του ότι, ό,τι υπάρχει σήμερα δεν καλύπτει τους αθλητές. Τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτα. Διοργανώνονται αγώνες παράνομοι. Εντελώς. Αγώνες οι οποίοι δεν ακολουθούν τους κανονισμούς της FIA. Είναι επικίνδυνοι για αγωνιζόμενους και θεατές. Σε όλα τα αθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, dragster, αναβάσεις, ταχύτητα κ.α. Το ότι δεν έχει γίνει θέμα μέχρι αυτή τη στιγμή είναι για εμάς θέμα τσαπατσουλιάς και αδιαφορίας. Αγανακτήσαμε και γι’ αυτό ακριβώς ιδρύσαμε αυτόν το σύνδεσμο. Για να δώσουμε και μία σοβαρότητα στο άθλημα».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλάει στο Newsauto για το Ράλλυ Ακρόπολις

Advertisement

Ο Παναγιώτης Σολδάτος

Δεν τηρούνται κανονισμοί και σκοτώνεται κόσμος

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Σολδάτος, αγωνιζόμενος και ο ίδιος από το 2000 (έχει τρέξει σε σχεδόν 50 αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό με Ford Fiesta, Lamborghini GT3, Alfa Romeo κ.ά.) αναφέρθηκε και στη νέα γενιά τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το άθλημα πάσχει από νέους ανθρώπους. Δεν έρχονται γιατί το σπορ έχει καταρρεύσει. Δεν υπάρχει prestige στο σπορ. Και έχει καταρρεύσει για το λόγο ότι δεν παίρνεται σοβαρά. Δεν γίνονται σοβαροί αγώνες πλέον στην Ελλάδα. Και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο εμείς θέλουμε να του δώσουμε την παλιά του αίγλη. Και φυσικά να τηρούμε τους κανονισμούς διότι πλέον δεν μπορεί μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην τηρεί του κανονισμούς. Να τρέχουν κάτω από άθλιες συνθήκες, να γίνονται δυστυχήματα και να σκοτώνεται και κόσμος. Πρόσφατα είχαμε κάποιο πολύ θλιβερό γεγονός στο dragster. Διαπιστώνεται πως ήταν λάθος και παράνομος ο αγώνας. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται δεύτερος αγώνας. Σταμάτησε. Αυτό ακριβώς θέλουμε να αποτρέψουμε. Να αποτρέψουμε νέα δυστυχήματα, νέους θρήνους. Να πηγαίνουν οι αθλητές να κάνουν το χόμπι τους και να γυρίζουν στα σπίτια τους».

Advertisement

Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σύνδεσμο οδηγών αγώνων που ήδη υπάρχει: «Οι άλλοι (σ.σ. ΣΟΑΑ) δεν κάνουν ότι πρέπει να κάνουν. Δεν γίνονται εκλογές Δεν υπάρχουν. Είναι μία παρέα 40 ατόμων που βγάζουν έναν πρόεδρο που δεν ξέρω τι κάνει. Εμείς έχουμε άλλο όραμα».

Προς το παρόν τα μέλη που αριθμούν το νέο σύνδεσμο είναι περίπου 30 και σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σολδάτο υπάρχουν άλλοι 150-200 περίπου αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το επίσημο πρόγραμμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Corrina Schumacher: Ο Michael είναι διαφορετικός αλλά είναι εδώ
Πουλήθηκε το ιστορικό κτίριο της Renault – MAVA (+video)