Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πουλήθηκε το ιστορικό κτίριο της Renault – MAVA (+video)

Ελλάδα 17:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πουλήθηκε το ιστορικό κτίριο της Renault – MAVA (+video)

ΝΕΑ

Πουλήθηκε το ιστορικό κτίριο της Renault – MAVA (+video)

ΝΕΑ

Video και φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου στο οποίο σήμερα δεν έχει μείνει ούτε… λάμπα

Advertisement
Advertisement

 

Πέρασαν 13 χρόνια από την ημέρα που μπήκε οριστικό λουκέτο στο ιστορικό κτίριο της Renault – MAVA, της τότε εισαγωγικής εταιρείας των γαλλικών μοντέλων. Ένα κτίριο που ήταν σημείο αναφοράς και συνάντησης και βρίσκεται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πρόκειται για μία επιχείρηση που έγραψε τη δική της ιστορία επί δεκαετίες στο χώρο του αυτοκινήτου, καθώς σε αυτόν τον χώρο εκτός από πωλήσεις και σέρβις κατασκευάζονταν ακόμα και αυτοκίνητα. Δυστυχώς όταν μπήκε λουκέτο και άλλαξε χέρια η εισαγωγική εταιρεία έμειναν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι που ακόμα περιμένουν δικαίωση και φυσικά αποζημιώσεις.

Advertisement
Advertisement

Το λεηλάτησαν…

Αρχικά το κτίριο παρέμενε άθικτο, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν και οι λεηλασίες. Τα σπασμένα παράθυρα και οι πόρτες έδιναν πρόσβαση στον οποιονδήποτε που έμπαινε μέσα και απλά… έσπαγε και έκλεβε ότι είχε αξία.

Advertisement

Πριν από 10 χρόνια (2011) καταγράψαμε εικόνες βομβαρδισμένου τοπίου και όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω από το σχετικό video προκαλούν θλίψη για έναν χώρο που έσφυζε από ζωή και μέσα σε αυτόν διαμορφωνόταν και η αυτοκινητιστική κουλτούρα της Ελλάδος.

Τα νέα της πιάτσας, 300…

Advertisement

Τιμή εκκίνησης: 4,05 εκατ. ευρώ

Μετά από 13 χρόνια από τη στιγμή που μπήκε οριστικό λουκέτο, το ιστορικό κτίριο της MAVA Εμποροβιομηχανικής το οποίο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους βγήκε σήμερα σε πλειστηριασμό από την Cepal Hellas μαζί με το οικόπεδο 13,3 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό.

Advertisement

Η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 4.050.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το newmoney.gr τα «βάρη» του ακινήτου είναι πολύ μεγάλα, καθώς περιλαμβάνουν 18 προσημειώσεις και δύο κατασχέσεις για δάνεια συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δυόμιση το μεσημέρι, ενώ όπως προκύπτει από το τελικό τίμημα υπήρξαν αρκετά «χτυπήματα», καθώς το ακίνητο κατακυρώθηκε στο ποσό των 11.200.585 ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 177%.

Καινούριο αυτοκίνητο, τώρα ή αργότερα;

Δείτε πλάνα από το εσωτερικό του κτιρίου (αρχείο: 2011)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα είναι ρεύμα – Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Που καταγράφονταν 800 παραβιάσεις «κόκκινου» την ημέρα;
Cosmote 5G Rally Stories: Η νέα πρωτότυπη σειρά για το Ράλλυ Ακρόπολις (+video)