Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ένα Mazda 3 με 1.217 ίππους για το Pikes Peak

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα Mazda 3 με 1.217 ίππους για το Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα Mazda 3 με 1.217 ίππους για το Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

Με κινητήρα Wankel, κίνηση στους πίσω τροχούς και 1.217 ίππους, το Mazda 3 θα επιδιώξει να κάνει ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak.

Advertisement
Advertisement

Ένας drifter από τη Νέα Ζηλανδία αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τόσο ακραία μετατροπή εντός Mazda για να συμμετάσχει πανηγυρικά στην 100η ανάβαση.

Η ανάβαση του Pikes Peak θα συμπληρώσει 100 χρόνια και στο πλαίσιο αυτής της επετείου, ένα από τα πλέον ακραία τροποποιημένα οχήματα θα επιχειρήσει να σημειώσει ένα ακόμα ρεκόρ. Με κινητήρα Wankel με τέσσερις ρότορες που θα αποδίδει 1.217 ίππους και την κίνηση να μεταδίδεται στους τροχους του πίσω άξονα, το συγκεκριμένο Mazda 3 στα χέρια του Νεοζηλανδού Michael Widdett που έχει πολλές διακρίσεις στους αγώνες drift της χώρας του, θα προκαλέσει σίγουρα αίσθηση σε όσους παρακολουθήσουν τη διάσημη ανάβαση.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι «θεωρητικά» μια και ο Widdett θέλει να είναι έτσι το αυτοκίνητό του- και για να μην έχει κανείς απορίες, η απόδοση του κινητήρα είναι εφικτή και το μόνο που τίθεται σε αμφιβολία και πρόκειται να αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνο είναι το αν τελικά θα είναι πισωκίνητο ή τετρακίνητο. Οι εικόνες που μεταφέρονται από το λογαριασμό του Widdett στο Instagram, δείχνουν ένα πολύ εντυπωσιακό σχέδιο που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα και την προσοχή όλων όσοι παρακολουθήσουν το event. Μένει τώρα να το δούμε να πραγματοποιείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο απόλυτος Φρανκενστάιν: Μισή Ferrari, μισό Mazda RX7
Δοκιμή: Ανανεωμένο Mazda 2 SkyAktiv G-90 Auto
Mazda: Όλο και πιο κοντά ο Wankel νέας γενιάς

 

Advertisement

 

 

Advertisement