Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ELMS: Στο Paul Ricard η νέα δοκιμασία για τον Λασκαράτο

Ελλάδα 2:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ELMS: Στο Paul Ricard η νέα δοκιμασία για τον Λασκαράτο

ΑΓΩΝΕΣ

ELMS: Στο Paul Ricard η νέα δοκιμασία για τον Λασκαράτο

ΑΓΩΝΕΣ

Επιστροφή στη δράση για τον Ανδρέα Λασκαράτο, που αυτό το Σαββατοκύριακο αγωνίζεται στον τρίτο γύρο της σεζόν του 2021 για τον άκρως ανταγωνιστικό θεσμό του European Le Mans Series.

Advertisement
Advertisement

Πριν από τρεις εβδομάδες, στο Red Bull Ring, η πολλά υποσχόμενη εμφάνιση στις δοκιμές δεν μετουσιώθηκε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο της 1AIM Villorba Corse, τέθηκε εκτός μάχης μόλις στο δεύτερο γύρο, μετά από σύγκρουση που προκλήθηκε από λάθος άλλου οδηγού.

«Ήμασταν πολύ γρήγοροι στην Αυστρία, πράγμα που δεν μεταφράστηκε στο επιθυμητό αποτέλεσμα στον αγώνα, καθώς ένα άλλο αγωνιστικό πρωτότυπο έπεσε πάνω μας. Περιμένω λοιπόν πως και πως να βρεθούμε ξανά στην πίστα και να δείξουμε τι μπορούμε να πετύχουμε», δήλωσε ο Λασκαράτος.

laskaratos-elms-2021-rd2-rbring-h1000x600

Advertisement
Advertisement

Τώρα, η προσοχή στρέφεται σε μία άλλη πίστα που φιλοξενεί και Grand Prix της Formula 1: το Paul Ricard στο Le Castellet. Έχει μήκος 5.771 μέτρα και περιλαμβάνει 13 στροφές (8 δεξιές και 5 αριστερές). Αποτελεί σταθερό σταθμό του European Le Mans Series και η φετινή θα είναι η δέκατη επίσκεψη του θεσμού στο γαλλικό σιρκουί. Θα είναι όμως και η δεύτερη για τον Έλληνα οδηγό, καθώς αγωνίστηκε εκεί πριν από τρία χρόνια.

«Έτρεξα στο Paul Ricard το 2018, πάλι στο πλαίσιο του ELMS. Είναι μία αρκετά τεχνική πίστα, με πολλές στροφές διαρκείας και μακρινές κορυφές. Η μεγάλη δυσκολία εδώ είναι να βρεθεί το σωστό στήσιμο στο αυτοκίνητο, όμως δουλεύουμε ήδη πυρετωδώς σε αυτόν τον τομέα. Νομίζω πως γενικά έχουμε βελτιώσει σημαντικά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε σχέση με την πρεμιέρα, όπως και την απόδοση της ομάδας κατά τη διάρκεια των pit stop. Στόχος μας είναι μία θέση στην 5άδα», τόνισε ο 34χρονος.

laskaratos-elms-2021-rd3-paul-ricard-a1000x600

Advertisement

Στο grid θα παραταχθούν 42 αυτοκίνητα 29 ομάδων, με τους 123 οδηγούς να εκπροσωπούν 31 έθνη από κάθε άκρη του πλανήτη. Σε ότι αφορά στην 1AIM Villorba Corse, ο Λασκαράτος μοιράζεται χρέη οδηγού του Ligier JS P320-Nissan #18 με τους Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti. Αποτελούν μία εκ των 16 συμμετοχών στην κατηγορία LMP3.

Το πρόγραμμα του τριημέρου:
Παρασκευή 4/6, 14.00 ώρα Ελλάδας, Free Practice 1
Παρασκευή 4/6, 17.30 ώρα Ελλάδας, Bronze Driver Collective Test
Σάββατο 5/6, 10.00 ώρα Ελλάδος, Free Practice 1
Σάββατο 5/6, 15.00 ώρα Ελλάδος, Qualification LMP3
Κυριακή 6/6, 12.00 ώρα Ελλάδος, Race

Advertisement

laskaratos-elms-2021-rd3-paul-ricard-c1000x800

Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη Ανδρέας Λασκαράτος: «Racing For Greece»
Με Dream Team στο Ράλι Ντακάρ η Audi
Ιταλική Formula 4: Πρεμιέρα με διαρκή αναρρίχηση για τον Μαρκογιάννη (+video)