Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Με Dream Team στο Ράλι Ντακάρ η Audi

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με Dream Team στο Ράλι Ντακάρ η Audi

ΑΓΩΝΕΣ

Με Dream Team στο Ράλι Ντακάρ η Audi

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ακόμα η Audi να μην έχει αποκαλύψει το καινοτόμο ηλεκτρικό πρωτότυπο με το οποίο θα λάβει μέρος στο Ράλι Ντακάρ του 2022, αποκάλυψε όμως ποιοι θα το οδηγούν και η σύνθεσή της προκάλεσε αίσθηση!

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρεία έχει ποντάρει πολλά σε αυτό το φιλόδοξο project και καθώς είναι κάτι μακριά από τα πεπραγμένα της, αφού παρά τη μακρά ιστορία στα ράλι τα οποία άλλαξαν άρδην χάρη στο θρυλικό Audi Quattro, το cross-country rallying είναι κάτι διαφορετικό. Πόσο μάλλον με ηλεκτρικό όχημα.

Ήταν λογικό λοιπόν, η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ να βασιστεί σε έμπειρους και ικανούς οδηγούς, που θα επιταχύνουν την εξέλιξη του νέου project και θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα μέγιστα, ακόμα και στα πρώιμα στάδιά του. Μόνο που το… παράκανε!

audi-dakar-squad-22-c1000x600

Advertisement
Advertisement

Πίσω από το τιμόνι θα είναι ο 14 φορές νικητής του Ράλι Ντακάρ, Stephane Peterhansel, που θα έχει ως συνοδηγό του ξανά τον Edouard Boulanger αλλά και ο τρεις φορές νικητής στην υπέρτατη δοκιμασία και παράλληλα δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Carlos Sainz! Υπεύθυνος για την καθοδήγηση του Ισπανού θα είναι ο Lucas Cruz, teammate του και στις τρεις νίκες του «Matador».

audi-dakar-squad-22-b1000x600

Το τρίτο αγωνιστικό θα το οδηγεί ένας οδηγός που έχει πολυετή συνεργασία με το brand και που μόλις φέτος έκανε το ντεμπούτο του στο Ράλι Ντακάρ – προφανώς όχι τυχαία. Ο λόγος για τον Mattias Ekstrom, πρώην πρωταθλητή στο RallyCross και το DTM, που θα έχει στο δεξί μπάκετ τον Emil Bergkvist.

Advertisement

audi-dakar-squad-22-g1000x600

Ρόλο-κλειδί στο εγχείρημα παίζει ο Sven Quandt, γνωστός από τον ηγετικό του ρόλο στη Mitsubishi Motorsport και την X-Raid, πλέον μέσω της Q motorsport. Η εν λόγω εταιρεία συνεργάζεται εδώ και έναν και πλέον χρόνο με την Audi, πάνω στην εξέλιξη του επίμαχου πρωτότυπου.

Advertisement

Η ιδιαιτερότητα αυτού του τετρακίνητου οχήματος είναι πως η ανατροφοδότηση της μπαταρίας με την οποία συνεργάζεται ο ηλεκτροκινητήρας, γίνεται μέσω κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος προέρχεται από το αγωνιστικό πρόγραμμα της Audi στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

audi-dakar-squad-22-f1000x600

Η αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου θηρίου, είναι προγραμματισμένη για το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, στις 8-11 Ιουλίου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ράλι Ακρόπολις 2021: Ο αγώνας αποκτά σχήμα
Extreme E: Νίκη και στη Σενεγάλη για τη Rosberg X Racing (vids)
WRC Ράλι Πορτογαλίας: Το πήρε ο Evans (video)