Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ELMS: Ο Ανδρέας Λασκαράτος συγκλονίζει περιγράφοντας το ατύχημα του (+video)

Ελλάδα 10:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ELMS: Ο Ανδρέας Λασκαράτος συγκλονίζει περιγράφοντας το ατύχημα του (+video)

ΝΕΑ

ELMS: Ο Ανδρέας Λασκαράτος συγκλονίζει περιγράφοντας το ατύχημα του (+video)

ΝΕΑ

H σεζόν του European Le Mans Series είχε επεισοδιακό φινάλε για τον Ανδρέα Λασκαράτο, που βγήκε ανέπαφος από ένα τρομακτικό ατύχημα.

Advertisement
Advertisement

Οι πιστοί αναγνώστες του NewsAuto και φίλοι των αγώνων, είδατε LIVE όσα συνέβησαν στην πίστα του Portimao ενώ είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η περιγραφή του ταρακουνημένου ακόμα Έλληνα οδηγού, λίγα μόλις λεπτά μετά το συμβάν στο γύρο 15 της έκτης και τελευταίας για το 2021 δοκιμασίας του ELMS.

Οι εικόνες που μοιραστήκαμε από τα… απομεινάρια του διαλυμένου πρωτότυπου της 1AIM Villorba Corse τα έλεγαν όλα. Τώρα, μερικά 24ωρα μετά το συμβάν, ο 35χρονος που βγήκε από τα συντρίμμια μόνο με μώλωπες, περιγράφει τις στιγμές πριν το ατύχημά του στην Πορτογαλική πίστα.

Advertisement
Advertisement

«Βγαίνοντας από την στροφή 15, την τελευταία της πίστας, η ταχύτητα εξόδου είναι στα 230 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ συνεχίζοντας στη μεγάλη ευθεία αγγίζουμε τα 270. Ενώ λοιπόν επιτάχυνα, είδα μπροστά μου ένα άλλο μονοθέσιο να κάνει τετ α κε. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουμε την εμπειρία να υπολογίσουμε την πορεία του, έτσι λοιπόν κινήθηκα άμεσα προς τα δεξιά, όπως έκανε και ο οδηγός του αγωνιστικού που βρισκόταν ακριβώς μπροστά μου. Όμως το μονοθέσιο που περιστρεφόταν είχε χάσει έναν τροχό, με αποτέλεσμα να “κάτσει” στην κοιλιά του, έχοντας ανεξέλεγκτη πορεία που το έφερνε ολοένα και προς το μέρος. Ενστικτωδώς έκανα κι άλλο δεξιά και τότε τελείωσαν όλα. Ήταν πια αργά για να αντιδράσω, καθώς είχα τον τοίχο των pits μπροστά μου. Είχα εστιάσει στο ανεξέλεγκτο μονοθέσιο το οποίο ήθελα πάση θυσία να αποφύγω, μιας και όσα εξελίσσονταν μπροστά μου, μου είχαν αστραπιαία φέρει μνήμες από το δυστύχημα του Antoine Hubert», είπε ο Ανδρέας.

Advertisement

Ήταν σαφές πως όλοι τρόμαξαν βλέποντας το ατύχημα, είτε βρίσκονταν στην πίστα είτε παρακολουθώντας μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα. Όμως ο Λασκαράτος δεν απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο Ligier JS P320-Nissan #18 δίχως να χρειαστεί βοήθεια. Πράγμα ενδεικτικό της ασφάλειας που παρέχουν τα σύγχρονα αγωνιστικά οχήματα.

«Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να έχεις ένα ατύχημα αλλά η σκληρή αλήθεια είναι πως και τα ατυχήματα, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι γνωστό ότι τα επίπεδα ασφαλείας είναι πολύ υψηλά αλλά και πάλι, νιώθω τυχερός που δεν τραυματίστηκα και κυρίως που δεν υπήρξε σύγκρουση με τον άλλο οδηγό, διότι τότε η εξέλιξη του συμβάντος θα μπορούσε να είναι διαφορετική», τόνισε ο Λασκαράτος.

Advertisement

Τα παραπάνω έδωσαν πρόωρο και επεισοδιακό τέλος στη σεζόν του Ανδρέα, που φέτος μοιραζόταν χρέη οδηγού στο βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο, με τους Ιταλούς Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti. Ήρθε λοιπόν η ώρα του απολογισμού για τον Έλληνα οδηγό.

«Ήταν μία σεζόν που είχε πολλά θετικά τα οποία κρατάμε, είχε όμως κι αρνητικά. Αντιμετωπίσαμε πολλές ατυχίες και η τελική έκβαση της δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε. Όμως όπως είπα, κρατάμε τα θετικά και πάνω σε αυτά θα χτίσουμε ενόψει της σεζόν του 2022. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία με την 1AIM Villorba Corse και βρισκόμαστε σε συζητήσεις ενόψει της επόμενης χρονιάς. Όμως δεν είναι μόνο αυτές, είναι πιθανό να λάβω ξανά μέρος στο Asian Le Mans Series ώστε να υπερασπιστώ τον φετινό τίτλο στη κατηγορία LMP2 Am ενώ υπάρχουν και επιλογές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Προς το παρόν, ακολουθούν μερικές ημέρες ανασυγκρότησης και φυσιοθεραπείας, προτού επιστρέψω στις προπονήσεις και την προετοιμασία ενόψει της επόμενης πρόκλησης», είπε ο Λασκαράτος.

Advertisement

Αναμένοντας λοιπόν την επόμενη πρόκληση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
W Series: Ξανά πρωταθλήτρια η Chadwick (vids)

Mια από τις 94 πανάκριβες Porsche 962C, τράκαρε άσχημα στο Spa (+video)

WRC-Ράλι Ισπανίας: Κέρδισε ο Νεβίλ, παίζεται ακόμα ο τίτλος