Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsautoCHOICE

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Με έμφαση στην οδική ασφάλεια

  • newsautoteam

Κορυφώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, η πρώτη φάση των δράσεων οδικής ασφάλειας «Road Safety» στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία.

Η Ολυμπιονίκης Όλγα Βασδέκη έπαιξε το ρόλο της «εγκλωβισμένης» οδηγού.

 

Την εκδήλωση, που οργάνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Motorsport Greece και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Jean Todt, ο τεχνικός διευθυντής της FIA, Νικόλας Τομπάζης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, καθώς και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, έγινε προσομοίωση μετωπικής σύγκρουσης οχήματος.

Συγκεκριμένα, ένα επιβατικό αυτοκίνητο πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από ύψος 10 μέτρων, για να προσκρούσει στο έδαφος με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα. Την εποπτεία του εγχειρήματος είχε το ΕΜΠ, με τον αρμόδιο καθηγητή του Εργαστηρίου Οχημάτων, Δημήτρη Κουλοχέρη.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 2019 στη χώρα μας συνέβησαν 10.712 οδικά τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ανθρώπων, ενώ περίπου 700 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο κάθε χρόνο, χωρίς να προσμετρώνται οι θάνατοι συνεπεία τροχαίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τη διάδοση των ζωτικών μηνυμάτων ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς, αφού, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «Στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας δε χωρούν εκπτώσεις. Στόχος της κυβέρνησής μας είναι να βελτιώσουμε – και βελτιώνουμε καθημερινά- και τους τρεις τομείς», ενώ εξήρε το ρόλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, επισημαίνοντας πως «χώρες με ανεπτυγμένο μηχανοκίνητο αθλητισμό βρίσκονται χαμηλά σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Με απλά λόγια, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός οδηγεί αυτομάτως σε μείωση των τροχαίων».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Jean Todt, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάθε χρόνο καταγράφονται παγκοσμίως 1,4 εκατ. θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα. Γνωρίζουμε τον τρόπο να τα αποτρέψουμε, και το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί ένα εργαστήρι προώθησης των μηνυμάτων ασφαλούς οδήγησης. Θα ήθελα να εκφράσω το θαυμασμό μου και τη συμπαράστασή μου στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Είμαι εδώ για να σας βοηθήσω!».

Στο θέμα της οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, το Υφυπουργείο Αθλητισμού διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, αξιοποιώντας τον αθλητισμό, τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν δύο μηνύματα οδικής ασφάλειας. Στο πρώτο, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος τονίζει: «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο, όπου κι αν καθόμαστε», ενώ στο δεύτερο ο αρχηγός της Εθνικής Πόλο και αργυρός Ολυμπιονίκης, Γιάννης Φουντούλης, υπενθυμίζει: «Φοράμε πάντα κράνος και προστατευτικά στην μοτοσυκλέτα».

Οι δράσεις «Road Safety», υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την έναρξη του επόμενου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Η εκδήλωση έγινε με τη χορηγία της ΕΚΟ και της Νέας Οδού – Κεντρικής Οδού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με νέα ταλέντα των αγώνων
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας σήμερα
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλάει στο Newsauto για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto