Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Το «αμείλικτο» Ράλλυ των Θεών

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Το «αμείλικτο» Ράλλυ των Θεών

ΑΓΩΝΕΣ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Το «αμείλικτο» Ράλλυ των Θεών

ΑΓΩΝΕΣ

Οι έξι ειδικές διαδρομές του Σαββάτου στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022 αποδείχτηκαν πολύ σκληρές για πληρώματα και αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Sebastien Loeb, Gus Greensmith, Kalle Rovanpera, Pierre-Louis Loubet, Iordanis Serderidis και Esapekka Lappi είναι μερικά από τα ονόματα των πρωτοκλασάτων οδηγών που γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 την 3η ημέρα του «Ράλλυ των Θεών». Οι ειδικές διαδρομές Δυτικά της Λαμίας αποδείχτηκαν εξαιρετικά απαιτητικές και έβαλαν δύσκολα σε πληρώματα και αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές εγκαταλείψεις.

Πρώτο σκέλος

Το πρωινό loop του Σαββάτου περιλάμβανε τρεις ειδικές διαδρομές, Πύργος 1, Περιβόλι 1 και Ταρζάν 1. Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε όταν ο Sebastien Loeb σταμάτησε στην άκρη του δρόμου μετά το τέλος της 8ης Ε.Δ. και έχοντας σημειώσει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Το Ford Puma του είχε πρόβλημα στον ιμάντα του εναλλάκτη, κάτι που παρά τις προσπάθειες του πληρώματος δεν επισκευάστηκε με αποτέλεσμα ο βετεράνος Γάλλος να εγκαταλείψει. Ο Loeb αποφάσισε να μην επιστρέψει την Κυριακή στο Ράλλυ.

Advertisement
Advertisement

Η συνέχεια βρήκε τον Kalle Rovanpera με το Toyota Yaris να έχει έξοδο και να τραυματίζει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ και ο Loubet με το Ford Puma είχε κλατάρισμα έπειτα από χτύπημα σε πέτρα. Παράλληλα, οι οδηγοί της Hyundai άρχισαν να κερδίζουν έδαφος και να κινούνται γρήγορα με τον Thierry Neuville να κερδίζει τις δύο από τις τρεις ειδικές του πρωινού σκέλους και να ανεβαίνει στην κορυφή της Γενικής Κατάταξης.

Advertisement

Δεύτερο σκέλος

Στο δεύτερο loop όπου είχαμε επανάληψη των τριών πρωινών ειδικών διαδρομών, τα προβλήματα συνεχίστηκαν με τον Gus Greensmith να σταματάει στην μέση της 11ης Ε.Δ. με πρόβλημα στο Ford Puma του. Πριν την εκκίνηση της ειδικής είχε εγκαταλείψει τον αγώνα ο Ιορδάνης Σερδερίδης επίσης με Ford Puma, ενώ στην 12η Ε.Δ. τα προβλήματα χτύπησαν και τον Esapekka Lappi με το Toyota Yaris να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην τροφοδοσία.

Advertisement

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στα πληρώματα της Hyundai να κάνουν πάρτι και να «κλειδώσουν» το «1-2-3» στη Γενική Κατάταξη. Ταχύτερος ήταν ο Thierry Neuville ο οποίος κυριάρχησε το Σάββατο κερδίζοντας τις 3 από τις 6 ειδικές διαδρομές. Ο Βέλγος ολοκλήρωσε την ημέρα στην πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης έχοντας στα 27,9 δευτερόλεπτα πίσω του τον Ott Tanak. Από τη μεριά του ο Εσθονός δεν αισθάνθηκε άνετα στις περισσότερες ειδικές του Σαββάτου και δεν βρήκε την ευκαιρία να πιέσει μένοντας πίσω από τον teammate του.

Advertisement

Το «lockout» της Hyundai συμπλήρωσε ο Dani Sordo, ο οποίος ιδιαίτερα στο απογευματινό σκέλος ήταν εξαιρετικός. Ο Ισπανός είναι 52,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville και 25 δευτερόλεπτα από τον Tanak και πηγαίνει στις ειδικές της Κυριακής με πολλές πιθανότητες για το βάθρο. Στην 4η θέση της Γενικής βρέθηκε ο Elfyn Evans με το Toyota Yaris ο οποίος θα πιέσει την Κυριακή να πάρει το βάθρο από τον Sordo, ενώ την εξάδα συμπληρώσουν οι Loubet και Breen. Ο Kalle Rovanpera έχει χάσει κάθε επαφή με τους πρώτους και θα περιμένει την Power Stage της Κυριακής για να δει αν μπορεί να πάρει κάτι από το φετινό Ακρόπολις.

Στους Έλληνες, ο Λάμπρος Αθανασούλας τα πηγαίνει περίφημα σκαρφαλώνοντας μέχρι την 16η θέση της Γενικής Κατάταξης και την 9η θέση της WRC2. Εξαιρετικός είναι και ο Κύπριος οδηγός Αλέξανδρος Τσουλόφτας ο οποίος έφερε το Volkswagen Polo του στην 11η θέση Γενικής και στην 4η θέση της WRC2.

Η δράση συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή με τρεις ειδικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένης της Power Stage.


Δηλώσεις Service Park Λαμία

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Είμαστε συγκεντρωμένοι. Η σημερινή μέρα χαρακτηρίστηκε από ένα λάθος. Αν το είχαμε αποφύγει, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάποιους βαθμούς. Θα προσπαθήσουμε, αλλά δεν πιστεύω πως έχουμε ελπίδες για βαθμούς στην Power Stage. Δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε σε επίπεδο ταχύτητας».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Ήμουν λίγο απογοητευμένος, επειδή είχαμε κάποια προβλήματα τα οποία έκοψαν το ρυθμό μας. Αλλά δεν εγκαταλείψαμε. Η ομάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει το αυτοκίνητο αξιόμαχο. Δεν πιστεύω πως ο Thierry θα μου παραχωρήσει τη θέση του. Είναι υπερβολή να ζητήσω κάτι τέτοιο…».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Η ταχύτητά μας ήταν εντάξει. Έπρεπε να διαχειριστώ τα ελαστικά μου. Αντιμετώπισα κάποια μικρά προβλήματα με το αυτοκίνητο και αγχώθηκα, αλλά τελικά βρισκόμαστε εδώ. Το πρόβλημα στην υβριδική μονάδα ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με των υπολοίπων. Στόχος είναι να ανεβούν τα τρία Hyundai στο podium».

#33 Elfyn EVANS Scott MARTIN

«Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα στο ξεκίνημα της ΕΔ13 και χρειάστηκε να το επανεκκινήσουμε. Το απόγευμα ήταν καλύτερο, οι χρόνοι μας βελτιώθηκαν. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την πίεση για να διεκδικήσουμε μία θέση στο podium».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Προσπαθούμε να βρούμε κάτι. Δεν αισθάνομαι άνετα με το αυτοκίνητο. Δεν είναι εύκολο. Ακόμα και να μείνουμε στο δρόμο είναι δύσκολο. Αλλά βρισκόμαστε εδώ και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για την αυριανή μέρα. Αυτές οι θερμοκρασίες καταπονούν σώμα και αυτοκίνητο».

#42 Craig BREEN / Paul NAGLE

«Περίεργο που δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα σήμερα. Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη χθες. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν τρελή. Δε θα έχουμε άσχημη σειρά εκκίνησης και τα πράγματα θα είναι καλύτερα αύριο».

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA

«Ήμουν κάπως καλύτερος σήμερα. Όχι πραγματικά γρήγορος, αγχωμένος να μην κάνω κάποιο λάθος, γιατί θα είναι τέλειο να κάνουμε το “1-2-3”. Τα ελαστικά μου ήταν σε κακή κατάσταση και αντιμετώπισα πρόβλημα με την υβριδική μονάδα, αλλά καταφέραμε να γυρίσουμε πίσω».

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS

«Ήταν πολύ δύσκολο το απόγευμα. Αντιμετωπίζαμε μικρά προβλήματα όλη την ώρα. Κάποια στιγμή είχα το νου μου στον κινητήρα και έχασα τα φρένα, με αποτέλεσμα να βγω από το δρόμο. Πίστευα πως θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα φοβερό αποτέλεσμα σε αυτό το ράλλυ. Αλλά με το κλατάρισμα χάσαμε την ευκαιρία. Αύριο θα πιέσουμε ώστε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: «1-2-3» τα Hyundai
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Επόμενο «θύμα» ο Lappi
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Εκτός αγώνα οι Greensmith και Σερδερίδης