Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τραγωδία σε αγώνα Dragster στο Ελληνικό – Δηλώσεις (upd)

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τραγωδία σε αγώνα Dragster στο Ελληνικό – Δηλώσεις (upd)

ΑΓΩΝΕΣ

Τραγωδία σε αγώνα Dragster στο Ελληνικό – Δηλώσεις (upd)

ΑΓΩΝΕΣ

Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός σύγκρουσης δύο μοτοσικλετών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια drag day. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τη ζωή του έχασε ένας 19χρονος αναβάτης, ο οποίος είχε ολοκληρώσει την προσπάθεια του σε χρονομέτρηση dragster.

Advertisement
Advertisement

Καθώς όμως αποχωρούσε με τη μικρού κυβισμού μοτοσικλέτα του (ένα “παπί” YAMAHA Z), έπεσε πάνω του ο επόμενος αγωνιζόμενος με μεγάλη ταχύτητα, που οδηγούσε μία Suzuki GSX-R 1000. Ο δεύτερος αναβάτης (21 ετών) μεταφέρθηκε αρχικά στο Ασκληπιείο της Βούλας και στη συνέχεια διεκομίσθη στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αγώνας διεξήχθη με την έγκριση της ΟΜΑΕ κάτι που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά όσον αφορά στην ασφάλεια του. Εάν είχαν τηρηθεί όλoι οι κανόνες ασφαλείας, πώς δόθηκε εκκίνηση στο δεύτερο αναβάτη πριν αποχωρήσει ο προηγούμενος;


Αυτόπτης μάρτυρας στο NewsAuto.gr:

Advertisement
Advertisement

Ένας αγωνιζόμενος που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, δήλωσε τα εξής:

“Ο Νίκος ξεκίνησε μαζί με μια άλλη μοτοσικλέτα για τα 400 μέτρα. Εγώ ήμουν στην εκκίνηση. Δεν είχα εικόνα για το τι συνέβαινε στον τερματισμό. Κανείς μας εκεί δεν είχε. Λίγα λεπτά αργότερα, το επόμενο ζευγάρι που ήταν ένα Hayabusa και ένα GSX-R1000 K4 έλαβαν θέσεις στην εκκίνηση.
Δεν βρισκόταν κανένας εκεί όπου να είπε στα παιδιά πως υπάρχει πρόβλημα ή κάποιος αγωνιζόμενος είναι ακόμα στο διάδρομο. Έτσι όπως ήταν στημένοι οι προβολείς δεν καταλάβαινες που τελειώνει το 400άρι μιας και ξεπερνούσαν το μισό χιλιόμετρο. Αρκετοί πιο πριν επιτάχυναν τόσο και δεν σταματούσαν στα 400 μέτρα μιας και δεν ήξεραν που είναι ο τερματισμός. Κανονικά, εκεί που τελείωναν οι κορίνες τελείωνε και το 400άρι. Όμως πολλοί και με την ταχύτητα που είχαν δεν πρόσεχαν τις κορίνες, αλλά τους προβολείς.
Πιστεύω πως και ο αναβάτης του GSX-R μπλέχτηκε κι αυτός με τους προβολείς και δεν σταμάτησε στα 400 μέτρα… Συνέχισε να επιταχύνει και όταν είδε αρκετά μέτρα παρακάτω από τα 400 ξαφνικά μπροστά του το παπάκι του Νίκου το μόνο που έκανε είναι να πλαγιάσει τη μηχανή. Δεν πρόλαβε καν να χρησιμοποιήσει φρένο όπως μου είπαν. Οπότε μιλάμε για σύγκρουση με ταχύτητα άνω των 230 km/h…
Όσοι ήμασταν στην εκκίνηση δεν καταλάβαμε τίποτα, ούτε ακούσαμε κάτι. Είχε και αέρα, κόσμο, φωνές. Μετά τη γραμμή τερματισμού που έγινε το ατύχημα δεν υπήρχε κανένας. Τότε βλέπουμε όλοι τον οδηγό του Hayabusa (αυτόν που έκανε κόντρα με το GSX-R) να γυρίζει ανάποδα τη διαδρομή και έντρομος να φωνάζει για το ατύχημα.
Μια ομάδα κριτών έφυγε αμέσως στο σημείο του ατυχήματος και μαζί της το ένα ασθενοφόρο που υπήρχε εκεί. Πάγωσαν όλοι. Κανένας όμως δεν γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή τι έγινε.
Στην εκκίνηση τίποτα. Καμία πληροφόρηση. Σε σημείο που είδα τους επόμενους οδηγούς να ετοιμάζονται. Πήγα προς το σημείο του ατυχήματος. Το παπί του Νίκου δεν το είδα και το GSX-R του άλλου παιδιού ήταν αρκετά πιο κάτω κατεστραμμένο τελείως. Το ασθενοφόρο είχε φύγει με τον Νίκο και όπως μου είπαν όταν τον πήραν, ανέπνεε αλλά δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον. Το άλλο παιδί τα ίδια. Κάτω στο δρόμο περιμένοντας ένα άλλο ασθενοφόρο να έρθει για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ήταν κόσμος συνέχεια εκεί μαζί του, να του μιλάνε και να τον κρατούν σε επικοινωνία. Εκείνος όμως τίποτα, απλά ανέπνεε και αυτός. Έτρεμε και τον σκέπασαν με ότι βρήκαν μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο το οποίο έκανε πάνω από 40 λεπτά. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο συνοδευόμενο από μηχανές γιατί δεν έβρισκε πως να έρθει. Συνολικά περίπου 1 ώρα το παιδί ήταν ξάπλα κάτω και περίμενε το δεύτερο ασθενοφόρο… Ένα ασθενοφόρο για τόσο κόσμο; Δεν έχω λόγια, ούτε ποιον να κατηγορήσω και γιατί. Χάθηκε ένα νέο παιδί και αυτό είναι το μόνο που σκέφτομαι τώρα…”

Η ζωή του δεύτερου παιδιού βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ νεότερα θα έχουμε το πρωί της Κυριακής.

Advertisement

Το ρεπορτάζ μας συνεχίζεται…


Δείτε την επίσημη αφίσα του αγώνα εδώ.

Advertisement