Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δείτε μια μεγαλειώδη κόντρα! (+video)

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε μια μεγαλειώδη κόντρα! (+video)

FORMULA 1

Δείτε μια μεγαλειώδη κόντρα! (+video)

FORMULA 1

Ένα μονοθέσιο της F1, ένα WRC και μια Formula E, «στήνονται» στη γραμμή της εκκίνησης για να λύσουν τους λογαριασμούς τους προς τέρψιν των θεατών.

Advertisement
Advertisement

Όσο προβλέψιμο και αν είναι το αποτέλεσμα, η κόντρα μεταξύ των τριών αυτοκινήτων παραμένει ιδιαίτερα θεαματική.

Αν δεν μπορούσε το Top Gear να την οργανώσει, δεν θα μπορούσε κανείς. Το Ford Fiesta WRC της M-Sport ήταν το αυτοκίνητο που για τις συνθήκες, είχε το πλεονέκτημα- και φάνηκε άμεσα- λόγω της τετρακίνησης. Το αυτοκίνητο της Ford με τον turbo 1.600άρη που αποδίδει 308 ίππους, εκκινεί καλύτερα τόσο από την Mercedes AMG F1 W10 EQ Power+  με τους 1.016 ίππους (το μονοθέσιο που χάρισε τόσο στη Mercedes όσο και στον Sir Lewis Hamilton τους τίτλους κατασκευαστών και οδηγών αντίστοιχα το 2019) αλλά και από το ηλεκτρικό DS E-Tense FE21 από το φετινό πρωτάθλημα Formula E.

Advertisement
Advertisement

Οι ηλεκτροκινητήρες του αποδίδουν 340 ίππους και αν η πίστα δεν ήταν βρεγμένη, ίσως να βλέπαμε καλύτερο αποτέλεσμα σε ότι έχει να κάνει με την εκκίνηση. Για την ιστορία να πούμε πως τα αυτοκίνητα δεν τα οδηγούσαν οι παρουσιαστές του Top Gear αλλά κάποιοι από τους οδηγούς των ομάδων- κάτι που δεν αφαιρεί τίποτα από το μεγαλείο της συγκεκριμένης «κόντρας». Η εξέλιξη του σύντομου αυτού αγώνα αλλά και η κατάληξη, είναι άκρως διδακτική και ενδιαφέρουσα, για όλους τους petrolheads που παρακολουθούν τις εξελίξεις του motorsport σε κάθε του μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Ο Loeb επιστρέφει με την M-Sport το 2022 (+video)
Formula 1- Sir Lewis Hamilton: Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι αντικαταστάτες του
Τα νέα μονοθέσια της Formula E δεν έχουν πίσω φρένα

Advertisement

 

 

Advertisement