Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δείτε μία 30 εκ. δολαρίων Ferrari να τρακάρει στο Le Mans! (+video)

Ελλάδα 6:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε μία 30 εκ. δολαρίων Ferrari να τρακάρει στο Le Mans! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Δείτε μία 30 εκ. δολαρίων Ferrari να τρακάρει στο Le Mans! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο, την Ferrari 250 GT SWB Breadvan. Το τρακάρισμα συνέβη στο φετινό Le Mans Classic, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για τον οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη Ferrari έχει μια μοναδική ιστορία. Πρόκειται για μία ανακατασκευασμένη 250 GT SWB του 1961, η οποία είχε “αναβαθμιστεί” για λογαριασμό του κόμη Giovanni Volpi di Misurata, ώστε να αγωνιστεί στο Le Mans του 1962 απέναντι στη νέα τότε 250 GTO.

Ο Enzo Ferrari είχε αρνηθεί να πουλήσει το νέο μοντέλο της εταιρίας του στον Volpi, καθώς εκείνος είχε προσλάβει στην δική του ομάδα, την ATS, αρκετούς πρώην εργαζομένους της Ferrari μετά την “μεγάλη αποχώρηση” του 1961. Έτσι, ο Volpi είχε αγοράσει την 250 GT SWB από τον οδηγό Olivier Gendebien.

Advertisement
Advertisement

Την αναβάθμιση του αυτοκινήτου είχε αναλάβει ο πρώην αρχιμηχανικός της Ferrari – και σχεδιαστής της 250 GTO- Giotto Bizzarrini. Η Ferrari 250 GT SWB Breadvan είναι το μοναδικό μοντέλο που υπάρχει στον κόσμο. Εξ ου και η… στρατοσφαιρική της αξία των 30 εκατομμυρίων δολαρίων!

Αν και το βίντεο δεν έχει πιάσει το συμβάν από την αρχή του, μπορείτε να δείτε ότι η πλευρά του συνοδηγού και το πίσω μέρος χτυπούν στα προστατευτικά ελαστικά της εξωτερικής του σικέιν. Ο οδηγός, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι η επισκευή του ιστορικού αυτοκινήτου θα πολύ ακριβά στον ιδιοκτήτη του.

Advertisement

Από την άλλη, υποθέτουμε ότι εφόσον είχε την τόλμη να βάλει ένα τόσο σπάνιο αυτοκίνητο να αγωνιστεί θα έχει και την οικονομική άνεση να το επισκευάσει. Το 2015, το συγκεκριμένο μοντέλο είχε και πάλι τρακάρισμα στο Le Mans. Τότε είχε επαφή με μία Shelby Daytona Cobra Coupe.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Scuderia Cameron Glickenhaus συνεχίζει την παραγωγή των Hypercars
Το ηλεκτρικό hypercar της Lexus θα είναι στο Goodwood
Δείτε επτάχρονο να τρακάρει τη Mustang του πατέρα του (+video)