Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula Ε: Με κυψέλες υδρογόνου για τα μονοθέσια Gen4

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula Ε: Με κυψέλες υδρογόνου για τα μονοθέσια Gen4

ΑΓΩΝΕΣ

Formula Ε: Με κυψέλες υδρογόνου για τα μονοθέσια Gen4

ΑΓΩΝΕΣ

Τα Grand Prix των αγώνων Formula Ε γίνονται συχνά πεδίο δοκιμής για τις μελλοντικές τεχνολογικές λύσεις των αυτοκινήτων παραγωγής, αφού η ηλεκτροκίνηση γίνεται όλο και πιο mainstream. Ωστόσο, η αμιγώς ηλεκτρική σειρά αγώνων θα μπορούσε δυνητικά να κάνει μια αλλαγή χρησιμοποιώντας κυψέλες υδρογόνου για τους κανονισμούς Gen4.

Advertisement
Advertisement

Την είδηση δημοσίευσε το site αγώνων αυτοκινήτου «Motorsport» στο οποίο μίλησε ο συνιδρυτής της Formula E, Alejandro Agag, που βλέπει σοβαρά την προοπτική του υδρογόνου για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων.

Ο Alejandro Agag μίλησε για την  χρήση του υδρογόνου με δύο τρόπους: Ως απευθείας καύσιμο και ως συνθετικό για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω κυψελών καυσίμου: «Το υδρογόνο έχει την άδεια χρήσης της FIA για την Formula E», είπε ο Agag και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε το υδρογόνο: Η απευθείας καύση του και οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου που παράγουν βασικά ηλεκτρική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια τροφοδοτεί έναν ηλεκτρικό κινητήρα».

Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στη Formula E, καθώς ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν είναι η επαναφόρτιση των μπαταριών. Αυτή θα μπορούσε να εξαλειφθεί αποτελεσματικά με τον σχεδόν στιγμιαίο ανεφοδιασμό κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Formula E μπαίνει τώρα  στους κανονισμούς Gen3 αφού μόλις αποσύρθηκαν τα μονοθέσια Gen2. Οπότε αυτή η τεχνολογία (των αυτοκινήτων Gen4) αναμένετε να είναι διαθέσιμη σε περίπου πέντε χρόνια.

Formula-E-S713-London2-lunn-a1000x600

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε μια μεγαλειώδη κόντρα! (+video)
Τα νέα μονοθέσια της Formula E δεν έχουν πίσω φρένα
Formula E: Επεισοδιακό φινάλε, πρωταθλητές de Vries και Mercedes-EQ (+video)