Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H ΑΒΒ φορτίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ΑΒΒ φορτίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E

Mobility

H ΑΒΒ φορτίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ABB FIA Formula E

Mobility

Την τεχνολογία φόρτισης της ΑΒΒ θα χρησιμοποιούν τα μονοθέσια 3ης γενιάς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E.

Advertisement
Advertisement

Η ABB συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Formula E ως χορηγός τίτλου του πρωταθλήματος από την 4η σεζόν.

Από την χρονιά του 2020 η εταιρία εμπλέκεται και στο τεχνολογικό κομμάτι, δίνοντας και την τεχνολογία φόρτισης στα μονοθέσια. Τα 3ης γενιάς (Gen3) μονοθέσια θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται την 9η σεζόν (2022-2023), με τα οχήματα να είναι ελαφρύτερα, ταχύτερα και ενεργειακά αποδοτικότερα. Η συμφωνία γιορτάστηκε επίσημα στις 16 Ιουλίου μέσω virtual εκδήλωσης μεταξύ των Tarak Mehta, ABB Electrification President, Daniela Luzanin, ABB Formula E Head of Partnership,  Alejandro Agag, ιδρυτή & προέδρου της Formula E και Jamie Reigle, CEO της Formula E . Μαζί με μηχανικούς της FIA και της Formula E, οι ομάδες του ABB Electrification ασχολούνται επί του παρόντος με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις, προκειμένου να αναπτύξουν μια καινοτόμο και ασφαλή λύση για τη φόρτιση των Gen3 αυτοκινήτων, μέσω φορητών μονάδων φόρτισης που μπορούν να φορτίσουν δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Με περισσότερους από 14.000 DC ταχυφορτιστές εγκατεστημένους σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, η ABB διαθέτει πλούσια και αποδεδειγμένη τεχνολογική γνώση και εμπειρία, που θα ενσωματωθεί σε αυτούς τους φορτιστές για τα Gen3 μονοθέσια και θα προσαρμοστούν κατάλληλα, ώστε να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του αγωνιστικού περιβάλλοντος.

ABB_FormE2

Advertisement
Advertisement

«Το πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E είναι κάτι περισσότερο από ένας αγώνας – είναι ο δικός μας “χώρος δοκιμών” για καινοτόμες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, ώστε να καθοδηγήσουμε την ανάπτυξη στη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και να συμβάλλουμε τελικά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον για όλους», δήλωσε ο κ. Mehta και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία μας με με τη Formula E και η απόφαση της FIA να αναβαθμίσει τη σειρά αγώνων σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Σεζόν 7 ενισχύει τον αυξανόμενο αντίκτυπο της Formula E.» «Από τότε που η ABB έγινε μέλος του πρωταθλήματος FIA Formula E στη σεζόν 4, συνεργάστηκε στενά μαζί μας για να δώσουμε μέσα από τη διοργάνωση αυτή τη δυνατότητα για την ανάπτυξη τεχνολογίας “race-to-road”, που προωθεί τον θεμελιώδη σκοπό μας για την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα της μακροπρόθεσμης συνεργασίας μας », δήλωσε ο κ. Agag.

Η ABB έχει γίνει παγκόσμιος ηγέτης στα συνδεδεμένα DC συστήματα γρήγορης φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Επίσης, μέσω έργων, όπως τα Electrify America, IONITY, Fastned και πολλά άλλα, η ABB παρέχει σταθμούς γρήγορης φόρτισης DC υψηλής ισχύος και είναι επίσης επίσημος συνεργάτης της ομάδας της TAG Heuer Porsche Formula E. Με αυξανόμενη παγκόσμια εμβέλεια, το πρωτάθλημα FIA ABB Formula E προβάλλει την καινοτόμο τεχνολογία που είναι το κλειδί για την επιτυχία αυτής της βιώσιμης μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Πρωτάθλημα θα επιστρέψει για έξι αγώνες στο Αεροδρόμιο Tempelhof του Βερολίνου, από τις 5 Αυγούστου 2020.

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

H σημασία των προσομοιωτών στη Formula E (video)

Formula E: Ανακοίνωσε εκρηκτικό φινάλε με 6 ePrix σε 9 μέρες!

Advertisement