Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποχωρεί από το MotoGP ο Valentino Rossi

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποχωρεί από το MotoGP ο Valentino Rossi

ΑΓΩΝΕΣ

Αποχωρεί από το MotoGP ο Valentino Rossi

ΑΓΩΝΕΣ

Τη μεγάλη απόφαση να αποχωρήσει από τους αγώνες μοτοσυκλέτας στο τέλος του 2021, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο σπουδαίος Valentino Rossi!

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το σύγχρονο θρύλο των δύο τροχών, που σε μία καριέρα που απλώνεται σε 26 αγωνιστικές σεζόν, ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ κατάκτησης επτά παγκόσμιων τίτλων στην κορυφαία κατηγορία, ενώ έχει στο ενεργητικό του συνολικά εννέα. Σε 414 εκκινήσεις, ο Ιταλός πανηγύρισε 115 νίκες, οι 89 εκ των οποίων στην κορυφαία κατηγορία.

Φέτος ο «Γιατρός» αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα της Yamaha, την SRT Petronas, όμως με μόλις 19 πόντους στο ενεργητικό του μετά τα πρώτα εννέα MotoGP του 2021, αποφάσισε και ο ίδιος πως ήρθαν οι τίτλοι τέλους.

Ο 42χρονος επέλεξε να ανακοινώσει την απόφασή του στο περιθώριο του αγώνα στο Red Bull Ring, εκεί όπου το 1996 πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο – τότε στην κατηγορία των 125cc.

Advertisement
Advertisement

«Νιώθω συγκινημένος, ντρέπομαι λίγο που βρίσκομαι εδώ. Αποφάσισα να αποχωρήσω στο τέλος της σεζόν. Είναι δύσκολο, είναι δύσκολο να ξέρω και να λέω πως του χρόνου δεν θα τρέχω με μοτοσυκλέτες. Είναι κομμάτι της ζωής μου εδώ και 30 χρόνια, άρα από του χρόνου η ζωή μου θα αλλάξει πολύ. Ήταν μία σπουδαία διαδρομή, μία μακρά διαδρομή την οποία απόλαυσα», είπε ο Rossi.

Ο ταλαντούχος αναβάτης δεν ανακοίνωσε κάτι για την «επόμενη ημέρα», είναι όμως βέβαιο πως αυτή θα τον βρει πάλι στους αγώνες αλλά πλέον στους τέσσερις τροχούς. Εδώ και καιρό υπάρχει φημολογία για συμμετοχή του στο WEC και τους αγώνες αντοχής, μένει να επιβεβαιωθεί.

Advertisement

rossi_ferrari1000x600

Διαβάστε επίσης:
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Vettel αποκλείστηκε για παρατυπία στα καύσιμα
Τι λέει η μάνατζερ του Schumacher για το ντοκιμαντέρ στο Netflix;
Ο Vettel δίνει τη δική του μάχη για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ

Advertisement