Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Vettel δίνει τη δική του μάχη για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα 3:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Vettel δίνει τη δική του μάχη για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ

FORMULA 1

Ο Vettel δίνει τη δική του μάχη για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ

FORMULA 1

O Sebastian Vettel είναι υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων και πέρυσι ήταν ένας εκ των πρωτοστατών στην προβολή του κινήματος «Black Lives Matter».

Advertisement
Advertisement

Κι αν εκεί στεκόταν στο πλευρό του Lewis Hamilton, αυτή τη φορά είναι αυτός ο πρωταγωνιστής στην αντίστοιχη προσπάθεια προβολής των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Πράγμα που παραλίγο να του στοιχίσει!

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 κλήθηκε σε απολογία στους αγωνοδίκες και τελικά έλαβε επίπληξη γιατί κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ουγγαρίας, πριν την εκκίνηση του ενδέκατου γύρου της σεζόν του 2021, φορούσε μία μπλούζα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, με το σλόγκαν «Same Love=Ίδια αγάπη».

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Aston Martin Racing είχε νωρίτερα ασκήσει έντονη κριτική στο νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ στη συγκεκριμένη χώρα που απαγορεύει τη συμμετοχή ομοφυλόφιλων σε τηλεοπτικά προγράμματα ή εκπαιδευτικό υλικό που αφορούν ηλικίες κάτω των 18.

«Είναι απογοητευτικό που η τοποθέτηση μερικών χρωμάτων σε διαφορετική σειρά κάνει τόση διαφορά. Όλοι στεκόμαστε κάτω από την ίδια βροχή πριν τον αγώνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα σλόγκαν ή ένα μήνυμα μπορεί να θεωρείται πρόβλημα για κάποιους. Υπό μία έννοια, είναι λυπηρός ο κόσμος που ζούμε. Αν τι κάνω θα βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν παρότι είναι σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συνεχίσω να το κάνω με χαρά», είπε μεταξύ άλλων ο Vettel.

Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί πως ο 34χρονος χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό σχέδιο του ουράνιου τόξου και στο κράνος του ενώ το είδαμε και στα παπούτσια που φορούσε τις ημέρες πριν τον αγώνα της Ουγγαρίας.

O Γερμανός είδε την καρό σημαία δεύτερος, ωστόσο αναμένεται να αποκλειστεί από τα τελικά αποτελέσματα καθώς μετά τον αγώνα, δεν υπήρχε η απαιτούμενη βάσει κανονισμών ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ της Aston Martin.

Διαβάστε επίσης:
F1 GP Ουγγαρίας: Ο Vettel αποκλείστηκε για παρατυπία στα καύσιμα
Τι λέει η μάνατζερ του Schumacher για το ντοκιμαντέρ στο Netflix;
Η FIA απέρριψε το αίτημα της Red Bull – ο «πόλεμος» καλά κρατεί (vids)