Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Άλλο Formula 1 άλλο Formula E

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άλλο Formula 1 άλλο Formula E

FORMULA 1

Άλλο Formula 1 άλλο Formula E

FORMULA 1

Τη σιγουριά του πως η Formula E δεν αποτελεί απειλή για τη Formula 1, εξέφρασε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Jean Todt.

Advertisement
Advertisement

Παρότι ο θεσμός με τα αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια είναι ταχέως αναπτυσσόμενος και μάλιστα έλαβε πρόσφατα καθεστώς παγκόσμιου πρωταθλήματος από τη FIA, ο Γάλλος τόνισε μερικές από τις σημαντικές διαφορές που έχει με την F1.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τη Formula E να αντικαθιστά τη Formula 1. Οι αγώνες της Formula E κρατούν 45 λεπτά, με ταχύτητες κατά μέσο όρο στα 118 χιλιόμετρα/ώρα. Οι αγώνες της F1 έχουν τη διπλάσια διάρκεια ενώ οι ταχύτητες σε αυτούς ξεπερνούν κατά πολύ τα 300 χιλιόμετρα/ώρα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ηλεκτρικό όχημα που να μπορεί να κινείται σταθερά με αυτές τις ταχύτητες, μπορεί να μην υπάρξει και για δεκαετίες. Σήμερα λοιπόν, στην F1, η επιλογή υβριδικών κινητήρων είναι η σωστή επιλογή. Το επόμενο βήμα θα είναι να δούμε πως θα εξασφαλίσουμε πιο “πράσινα” καύσιμα», είπε ο Todt στο Racefans.net.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως η Formula E βρίσκεται στην έκτη σεζόν διεξαγωγής της και περιλαμβάνει ePrix στην καρδιά πόλεων, σε κάθε άκρη του κόσμου. Ωστόσο, δεδομένης της ξεκάθαρης τάσης της παγκόσμιας αυτοκίνησης προς την ηλεκτροκίνηση αλλά και το χαμηλό κόστος συμμετοχής στο θεσμό, έχει γίνει ελκυστική για πολλούς κατασκευαστές.

Όσο για τον Todt, παρότι υπέρμαχος των νέων τεχνολογιών, ειδικών των φιλικών προς το περιβάλλον, έχει υπάρξει ένας από τους πιο επιτυχημένους επικεφαλής ομάδας, όντας διευθυντής της Ferrari την περίοδο αυτοκρατορίας της στις αρχές της χιλιετίες (2000-2004).

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher