Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Το κάνει ντέρμπι ο Al-Attiyah

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ: Το κάνει ντέρμπι ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Το κάνει ντέρμπι ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ο Στεφάν Πετερανσέλ να διατηρεί τα ηνία στη γενική κατάταξη του φετινού Ράλι Ντακάρ αλλά πλέον νιώθει καυτή την ανάσα του Νάσερ Αλ-Ατίγια! Ο οδηγός από το Κατάρ ήταν εντυπωσιακός στην έκτη ειδική διαδρομή του θρυλικού αγώνα, που περιελάμβανε 454 αγωνιστικά χιλιόμετρα (και 331 απλής διαδρομής), με αφετηρία την Αρίκα και τερματισμό το Κάλαμα.

Advertisement
Advertisement

Σε μία ημέρα πρόκληση, με τα δύο τρίτα της διαδρομής να είναι στο απέραντο χρυσό χρώμα της ερήμου Ατακάμα και αμμόλοφους, οδήγησε με ταχύτητα και σωστό προσανατολισμό το Red Bull Buggy του, φτάνοντας στον τερματισμό μετά από 4 ώρες, 52 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.

Όχι απλά ήταν καλύτερος αλλά ο αμέσως επόμενος χρόνος, αυτός του X-raid Mini του Πετερασνέλ, υστερούσε κατά 8μιση λεπτά! Έτσι πλέον τους χωρίζουν μόλις 78 δευτερόλεπτα και το παιχνίδι όπως καταλαβαίνετε, έχει γίνει ντέρμπι!

Πίσω τους… το χάος αφού ο έκτος στην έκτη ειδική Ζινιέλ ντε Βιγιέ με Imperial Toyota, είναι άλλα 40 λεπτά πίσω. Κοντά όμως στον Νοτιοαφρικανό είαι ο Ρώσος Λεονίντ Νοβίτσκι με X-raid Mini.

Advertisement
Advertisement

Ο Αμερικανός Ρόμπι Γκόρντον με το Hummer έχει βρει επιτέλους ρυθμό αλλά έχει πολύ μεγάλη διαφορά να καλύψει. Πολύ έδαφος έχασε ο Νάνι Ρόμα που κόλλησε σε ένα αμμόλοφο αλλά κατάφερε να συνεχίσει.

Αντίθετα, η φετινή περιπέτεια του Ντακάρ ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον Κάρλος Σάινθ. Μετά τα προβλήματα στα ηλεκτρικά του Red Bull Buggy του Ισπανού, το τελειωτικό χτύπημα ήρθε από τον κινητήρα και τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης:
1.  Στεφάν Πετερασνέλ  X-raid Mini          14h36m16s
2.  Νάσερ Αλ Ατίγια     Red Bull Buggy      +    1m18s
3.  Ζινιέλ ντε Βιγιέ    Imperial Toyota     +   42m31s
4.  Λεονίντ Νοβίτσκι  X-raid Mini         +   44m47s
5.  Γκιρλέν Σισερί    SMG Buggy           + 1h16m26s
6.  Ρονάν Σαμπό          SMG Buggy           + 1h27m52s
7.  Νάνι Ρόμα             X-raid Mini         + 1h30m52s
8.  Μπερνάρ Εραντονέα    SMG Buggy           + 1h50m37s
9.  Κάρλος Σόουζα          Great Wall          + 2h02m55s
10.  Ορλάντο Τερανόβα     X-raid BMW          + 2h05m27s
[nggallery id=1456]
Στη κατηγορία των φορτηγών, το πλήρωμα του Ολλανδού Ζέραρντ ντε Ρόοι (Ivevo) πήρε άλλη μία ειδική και διεύρυνε το προβάδισμα από το Kamaz του Νικολάεφ.

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες, πρόσωπο της ημέρας ήταν ο Χιλιανός Φρανσίσκο Λόπεζ που γνωρίζοντας καλά τα εδάφη, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με KTM και βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση της γενικής. Στη κορυφή, παραμένει ο Γάλλος Ολιβιέ Παέν με Yamaha. Όσο για τη κατηγορία των Quad, ο Αργεντίνος Μάρκο Πατροτσέλι δεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο αλλά εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα ασφαλείας.

Η έβδομη ημέρα του αγώνα περιλαμβάνει 218 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με πληρώματα και αναβάτες να περνούν σε εδάφη της Αργεντινής, με προορισμό τη πόλη Σάλτα. Μπορεί το μήκος της να είναι πιο μικρό αλλά τόσο το υψηλό υψόμετρο (3.500 μ.) όσο και τα πετρώδη εδάφη, κρύβουν παγίδες.

Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)