Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Προς εξερεύνηση τα όρια των κανονισμών!

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προς εξερεύνηση τα όρια των κανονισμών!

ΑΓΩΝΕΣ

Προς εξερεύνηση τα όρια των κανονισμών!

ΑΓΩΝΕΣ

Ψάχνοντας κανείς να βρει το μυστικό της επιτυχίας της Red Bull Racing, σίγουρα σταματά στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας τον πολύπειρο Άντριαν Νιούι. Ο κορυφαίος Βρετανός αεροδυναμιστής έχει φτιάξει στο παρελθόν μονοθέσια πρωταθλητές για λογαριασμό της Williams και της McLaren προτού επαναλάβει για 3η φορά το ανδραγάθημά του με τη Red Bull. Η φετινή RB8 βρέθηκε αρκετές φορές στο επίκεντρο των συζητήσεων όσον αφορά στην νομιμότητα κάποιων λύσεων που χρησιμοποιούσε.

Advertisement
Advertisement

Σε δυο περιπτώσεις οι τεχνικοί της Αυστριακής ομάδας αναγκάστηκαν να κλείσουν κάποιες οπές στο πίσω μέρος του πατώματος του μονοθεσίου (Μονακό) και ν’ αλλάξουν χαρτογράφηση στον κινητήρα (Ουγγαρία).

Μιλώντας σχετικά ο Άντριαν Νιούι εξηγεί τη φιλοσοφία σχεδίασής του: «Σχεδόν σε κάθε αγώνα μας κατηγορούσαν ότι κάναμε κάτι παράνομο. Το μονοθέσιο μας κινούνταν πάντα στα όρια των κανονισμών κατά την άποψή μου αυτό καλείσαι να κάνεις στη F1. Δεν υπάρχει πνεύμα των κανονισμών αλλά άσπρο – μαύρο, αυτό μπορείς να το κάνεις, το άλλο δε γίνεται.  Πήγαμε τα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο όριο. Εν τέλει το μονοθέσιο μας κρίθηκε νόμιμο και κέρδισε στους αγώνες».
[nggallery id=1057]
Κείμενο: Τ. Πουρναράκης
Πηγή: protothema.gr